Ξήλωσε κτηνοτροφικές μονάδες στη Ροδόπη ο «Ηφαιστίωνας»

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης, Αθανάσιο Κουσουτζή, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι του Ηφαιστίωνα, ξήλωσαν τις εγκαταστάσεις κτηνοτροφικών μονάδων στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με τον κ. Κουσουτζή, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, 5.500 πρόβατα-φρεσκογεννημένα- είναι άστεγα και στο έλεος του Θεού. Ο κ. Κουσουτζής, σε υψηλούς τόνους, ζήτησε να συγκροτηθεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, ή και ακόμα τον Περιφερειάρχη και όλους τους εμπλεκόμενους να επισκεφθούν τις κατεστραμμένες μονάδες και να αναζητηθούν τρόποι αποζημίωσης την Κτηνοτρόφων.

«Τι κάθονται μέσα στα γραφεία; Γιατί δεν βγαίνουν έξω να δουν την εικόνα της καταστροφής και στα τηλέφωνα που τους καλώ, με παραπέμπουν σε διάφορες υπηρεσίες; Να βγουν έξω και να μην επαναπαύονται στις εκλογές που πέρασαν. Για τον ΕΛΓΑ να πληρώσουμε είμαστε νόμιμοι, αλλά για να πάρουμε αποζημιώσεις είμαστε παράνομοι; Αν δεν μας αντιμετωπίσουν σοβαρά και να μας βοηθήσουν, θα πάρουμε τα πεθαμένα ζώα μας και αυτά που κινδυνεύουν από πνευμονία λόγω των ισχυρών ανέμων και θα τα αφήσουμε έξω από τα γραφεία τους», τόνισε ο κ. Κουσουτζής.

Πηγή: ert.gr