Αυτό το άρθρο είναι 14 μηνών

Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου Λέσβου: Ολοκληρώθηκε η ανέγερση και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού

08.05.2023
2' διάβασμα
ktinotrofikos-synetairismos-mesotopou-lesvou-oloklirothike-i-anegersi-kai-promitheia-michanologikou-exoplismou-291976

Ολοκληρώθηκε η ανέγερση  του καταστραφέντος από πυρκαγιά κτιρίου και η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου τις οποίες χρηματοδότησε μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου.

Ολοκληρώθηκε η ανέγερση και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου

Συγκεκριμένα χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 240.000 € η  «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ»  και με το ποσό των 330.000 ευρώ η «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021». Η συμβολή της Περιφερειακής Αρχής  αφορούσε στην Διάθεση του απαραίτητου τεχνικού προσωπικού, της προμήθειας και εγκατάστασης των νέων μηχανημάτων και εξοπλισμού αποθήκης, με τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στο ύψος  της προβλεπόμενης χρηματοδότησης ποσού 330.000,00 € και σύμφωνα με την νομοθεσία εκτέλεσης Δημοσίων Έργων μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτιρίου και την παραλαβή του εξοπλισμού, του οποίου η δοκιμαστική λειτουργία έχει προγραμματισθεί την Πέμπτη 11.5.2023 , ο Περιφερειάρχης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ολοκληρώθηκε η ανέγερση και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στάθηκε αλληλέγγυα στο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο  Συνεταιρισμός Μεσοτόπου, γιατί πιστεύουμε ότι η Αλληλεγγύη υποστηρίζει και δημιουργεί προοπτικές που  οδηγούν  στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τον κλάδο Πρωτογενούς Παραγωγής  που αυξάνει το ΑΕΠ,  δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες ζωής και ευημερίας για όλους.  Σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή μετά την καταστροφή στο πλευρό των Συνεταιριστών Κτηνοτρόφων με τις δυνάμεις μας, παρέχοντας υποστήριξη στις  350 περίπου οικογένειες  κτηνοτρόφων της ευαίσθητης περιοχής της Λέσβου και  μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης , τρέξαμε τις διαδικασίες και ολοκληρώσαμε τα προβλεπόμενα και όσα υποσχεθήκαμε. Η Αξιοποίηση των πόρων της περιφέρειας μας και η στήριξη ενός καλύτερου επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων της  , αποτελεί  για την Περιφερειακή Αρχή  από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε προτεραιότητα. Ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχία στον δραστήριο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου που ανέκαμψε και συνεχίζει να επεκτείνεται.

Ολοκληρώθηκε η ανέγερση και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου ΛέσβουΠηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΕΙ: