Ζώνουν τα φίδια τους κτηνοτρόφους απο τη σφήνα ΤΥΡΑΣ σε TESCO-Κολιό

turas-feta
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Προπομπό αρνητικών εξελίξεων για την εγχώρια αγορά αιγοπρόβειου γάλακτος χαρακτηρίζουν οι κτηνοτρόφοι τη συμφωνία που «έκλεισε» πρόσφατα ο όμιλος ΤΥΡΑΣ με την TESCO για την εξαγωγή φέτας σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, οδηγώντας την τελευταία στην απόφαση να «σπάσει» το συμβόλαιο που είχε με την Κολιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ύπαιθρος Χώρα», ο ελληνικός όμιλος κατέθεσε στη βρετανική αλυσίδα προσφορά για παράδοση φέτας έναντι 4,30 ευρώ το κιλό, τιμή κατά πολύ χαμηλότερη από τα 5,80 ευρώ το κιλό που προέβλεπε το συμφωνητικό που αυτή είχε συνάψει με την Κολιός. Το δέλεαρ για τους Βρετανούς φαίνεται ότι ήταν πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να πληρώσουν ακόμα και τη ρήτρα αποκλειστικότητας των 750.000 ευρώ, που προέβλεπε το συμφωνητικό με την Κολιός και να βάλουν έτσι το τυρί του ομίλου Σαράντη στα καταστήματά τους.

-Διαφήμιση-

Θύματα οι παραγωγοί

Η παραπάνω συμφωνία είναι ενδεικτική του πολεμικού κλίματος που χαρακτηρίζει αυτό το διάστημα την αγορά αιγοπρόβειου γάλακτος, όπου ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων οδηγεί σε δραστικές περικοπές των τιμών παραγωγού, με ορισμένους μεγάλους «παίκτες» του κλάδου να παίζουν σε αυτό ρόλο πρωταγωνιστή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ουκ ολίγες επιχειρήσεις προσφέρουν πλέον τιμές της τάξης των 80 λεπτών/κιλό για το πρόβειο γάλα στους κτηνοτρόφους, ενώ, υπό αυτές τις συνθήκες, παράγοντες της αγοράς θεωρούν θέμα χρόνου να σπάσει και η «γραμμή Μαζινό», που έχουν στήσει τα μικρά τυροκομεία, ώστε η τιμή να μην πέσει κάτω από τα 90 λεπτά/κιλό…

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki