Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνομιλεί με τον ανταποκριτή της «ΥΧ» στη Θεσσαλία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Συνεταιρισμού «Δήμητρα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον ανταποκριτή της «ΥΧ» στη Θεσσαλία

«Το ενδιαφέρον μου για τον πρωτογενή τομέα και την ύπαιθρο είναι συνεχές κι όποτε μου δίνεται η ευκαιρία επισκέπτομαι την περιφέρεια και τις υγιής συνεταιριστικές μονάδες» δήλωσε στον ανταποκριτή της «ΥΧ» Γιώργο Ρούστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.  

Την απαράμιλλη δύναμη δημιουργίας των Ελλήνων, ως λαού και ως έθνους, όταν υπό όρους αρραγούς ενότητας υπερασπίζονται την επίτευξη μεγάλων, εθνικής εμβέλειας, στόχων, πρωτίστως δε την θωράκιση των εθνικών μας θεμάτων και των εθνικών μας δικαίων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στις επετειακές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αγχίαλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αναφορές στο μεγάλο ποιητή Γιώργο Σεφέρη- ο οποίος αγάπησε και εμπνεύσθηκε από την Νέα Αγχίαλο και το Πήλιο- αναφέρθηκε στην «ανάγκη ενότητας του Έθνους για την επίτευξη των μεγάλων στόχων, ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε».

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Δήμητρα» Γ. Κίτσιο μίλησε για «υπόδειγμα συλλογικής συνεταιριστικής οργάνωσης και εντυπωσιακής δημιουργίας, το οποίο αποδεικνύει εν γένει τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε και πρέπει να πορευθούμε οι Έλληνες, στον δρόμο του εθνικού χρέους και της εθνικής δημιουργίας. Αυτή είναι η σημασία της συλλογικής προσπάθειας, η οποία ήταν, είναι και θα είναι το θεμέλιο της επιτυχίας του Συνεταιρισμού αλλά και, εν γένει, των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου».

Ο κ. Παυλόπουλος βρέθηκε στη Ν. Αγχίαλο το πρωί της Κυριακής και συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγχιάλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου. Τον κ. Παυλόπουλο προσφώνησε ο κ. Ιγνάτιος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, ενώ στη συνέχεια ο ΠτΔ μετέβη στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και έκανε τα αποκαλυπτήρια του αναθηματικού μνημείου ιδρυτικών μελών του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού και εγκαινίασε την έκθεση «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα: Ιστορίες προσφυγιάς και συνεργατικότητας για τον οίνο και το αμπέλι μέσα από τις μνήμες του συνεταιρισμού».

Ακολούθησε ξενάγηση του κ. Παυλόπουλο στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, ενώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφώνησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός ο οποίος αναφέρθηκε στην πλούσια συνεταιριστική παράδοση της Θεσσαλίας, στον ρόλο της «Δήμητρας» για την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα της περιοχής αλλά και στο παράδειγμα των συνεταιριστών που δείχνουν το δρόμο της παραγωγικής επανάστασης. Επίσης με τη φράση «αργά ή γρήγορα θα έρθει μια μέρα που όπως έχει πει ο Οδυσσέας  Ελύτης “το παρελθόν θα μας αιφνιδιάσει με τη δύναμη της επικαιρότητας», ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός συνέδεσε  το μήνυμα της επετείου για τα εκατό χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού  Νέας Αγχιάλου « Η ΔΗΜΗΤΡΑ», με την  παραγωγική επανάσταση που είναι η επιτακτική ανάγκη του σήμερα, προκειμένου η χώρα μας να επιστρέψει στο δρόμο της κανονικότητας και της ευημερίας. Ο κ. Αγοραστός προανήγγειλε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας  σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό  της Ν. Αγχιάλου  θα προχωρήσει στην  ίδρυση   Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης της Συνεταιριστικής Παράδοσης στη Θεσσαλία.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιάννης Κίτσιος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι συμπαραστάτης και αρωγός στις νέες προσπάθειες του συνεταιρισμού για την ίδρυση εκθετηρίου για την ιστορία του αμπελιού και του οίνου στην περιοχή και για την αξιοποίηση του ιστορικού αρχείου της οργάνωσης για την ανάδειξη της γεωργικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την επίσκεψη του ΠτΔ στη Νέα Αγχίαλο στην έντυπη έκδοση της «ΥΧ» την Παρασκευή 12 Απριλίου