Λέει «όχι» στα 62 δισ. δολάρια της Bayer η Monsanto

Λέει «όχι» στα 62 δισ. δολάρια της Bayer η Monsanto

Αρνητική φαίνεται ότι θα είναι η απάντηση της Monsanto στην ύψους 62 δισ. δολαρίων πρόταση εξαγοράς της Bayer AG χωρίς ωστόσο να κλείνει εντελώς την πόρτα στο γερμανικό όμιλο.

Σύμφωνα με δυο πηγές ενήμερες για τις διαπραγματεύσεις, η Monsanto θα απορρίψει τhn πρόταση των 62 δισ. δολαρίων (55 δισ. ευρώ) καθώς επιδιώκει να συγκεντρώσει υψηλότερο ποσό.

Αν και θεωρεί εύλογη από επιχειρηματική άποψη τη συνένωσή της με την Bayer και πιστεύει ότι μια συμφωνία θα εγκριθεί από τους ρυθμιστικούς και αντιμονοπωλιακούς φορείς, η Monsanto θεωρεί ότι μπορεί να πορευτεί και μόνη της αλλά και ότι οι μέτοχοί της μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλότερο τίμημα, σύμφωνα με τις δύο πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς όσα συζητώνται στις διαπραγματεύσεις έχουν εμπιστευτική φύση.

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία και χημική βιομηχανία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι προσέφερε στη Monsanto τίμημα 122 δολαρίων ανά μετοχή. Δεν είναι σαφές όμως το τίμημα που επιδίωκε η Monsanto.

Εκπρόσωποι της Monsanto και της Bayer δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές μέχρι στιγμής.

Εάν πάντως προχωρήσει η συμφωνία θα δημιουργηθεί μια εταιρεία-γίγαντας στον τομέα των φαρμάκων, των εντομοκτόνων, των χημικών και των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, γεγονός που έχει θορυβήσει πολλούς στη Γερμανία, όπου η κοινή γνώμη τάσσεται κατά πλειοψηφία εναντίον των ΓΤΟ.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)