Χωρίς πρόστιμο μέχρι την Τρίτη 30 Ιουλίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Εμπρόθεσμες θα θεωρούνται οι φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν και αύριο Τρίτη 30/7 από φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Το υπουργείο Οικονομικών, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές, παρέχει τη δυνατότητα υποβολής εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων μέχρι και την 30η Ιουλίου 2019. Κανονικά η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έληγε σήμερα τα μεσάνυχτα, αλλά για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων αποφασίστηκε το Taxisnet να παραμείνει ανοικτό για ακόμη 24 ώρες.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για όσους έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα.

Mέχρι χθες, Κυριακή 28 Ιουλίου δεν είχαν υποβληθεί περί τις 150.000 δηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη καταβολή κυμαίνονται, ανάλογα με την κατηγορία της δήλωσης, από 100 έως 500 ευρώ. 

Η προθεσμία για την πρώτη δόση του φόρου εκπνέει στις 31 Ιουλίου ενώ η δεύτερη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Νοεμβρίου. 

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος αντιμετωπίζει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής, υπάρχει και η δυνατότητα εξόφλησης σε 12 δόσεις μέσω της πάγιας ρύθμισης. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ