Oι μαρμελάδες της γιαγιάς στην πιο μοντέρνα τους εκδοχή

Η λαρισινή Food Surfing ποντάρει στην ποιότητα της πρώτης ύλης

Με το σύνθημα «παίζουμε με τις γεύσεις, όχι με την ποιότητα», η εταιρεία Food Surfing, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στη Γιάννουλη Λάρισας, παρασκευάζοντας μαρμελάδες με καινοτόμες μεθόδους, έχει καταφέρει να κερδίσει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Κι αυτό γιατί λανσάρει την παραδοσιακή «μαρμελάδα της γιαγιάς», με την επωνυμία «Jam and Jelly» και τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες χωρίς προσμείξεις.

Για το μυστικό της επιτυχίας, την καινοτομία που εφαρμόζεται και την πλούσια γκάμα των προϊόντων της μίλησε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Food Surfing (και πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας), Ηλίας Κοτσιμπογεώργος: «Στο εγχείρημά μας, καθοριστική ήταν η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου πραγματοποιήθηκαν όλα τα πειράματα, αλλά και η συμβουλή των καθηγητών του ιδρύματος να ανατρέψουμε όλες τις συνηθισμένες πρακτικές και να προωθήσουμε στην αγορά κάτι που δεν υπάρχει. Σήμερα, η εταιρεία μας προωθεί τη μισή παραγωγή της στην εγχώρια αγορά και την υπόλοιπη στο εξωτερικό», εξηγεί.

Το μυστικό είναι… στο βράσιμο

Στο ερώτημα «τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τη Food Surfing», ο κ. Κοτσιμπογεώργος μας απαντά: «Οι μαρμελάδες μας παρασκευάζονται στους 55 και όχι στους 110 βαθμούς Κελσίου, όπως οι περισσότερες του ανταγωνισμού. Με τον τρόπο αυτόν, διατηρείται η γεύση, το χρώμα και τα αρώματα των φρούτων, αφού το προϊόν δεν ταλαιπωρείται άσκοπα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Επιλέγουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες, ενώ ο συνδυασμός τους με τη σύγχρονη τεχνολογία μάς δίνει τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε. Οι μαρμελάδες και τα αλείμματα που παράγουμε από την πολτοποίηση φρέσκων φρούτων σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία δεν περιέχουν καθόλου πρόσθετα, όπως συντηρητικά, χρώματα ή αρώματα. Με τον τρόπο παρασκευής μας και τη χρήση της τεχνολογίας, επιτυγχάνουμε να διατηρούμε όλα τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων αναλλοίωτα και, φυσικά, να αναδεικνύουμε αρώματα, χρώματα και γεύσεις».

Διευρύνεται η γκάμα

Πλούσια είναι και η γκάμα των προϊόντων, αφού οι κωδικοί ξεπερνούν τους 30 και περιλαμβάνουν μαρμελάδες και αλείμματα χωρίς ζάχαρη πολλών γευστικών συνδυασμών. Μάλιστα, εκτός των κλασικών γεύσεων (όπως φράουλα, ροδάκινο, βερίκοκο, κεράσι, σύκο, πορτοκάλι), υπάρχουν και πολλοί έξυπνοι και πρωτότυποι γευστικοί συνδυασμοί, όπως η μαρμελάδα με τέσσερα εσπεριδοειδή, μάνγκο με ανανά, ρόδι με βατόμουρα, συνδυασμός έξι μούρων με αρώνια και ακτινίδιο κ.ά.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσιμπογεώργο «η γκάμα διευρύνεται συνεχώς για να καλύψουμε τις ανάγκες του πρωινού, με την παραγωγή πραλίνας φουντουκιού με κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης, φιστικοβούτυρου με κακάο χωρίς ζάχαρη». Παράλληλα, η εταιρεία προχωράει και στην τυποποίηση μελιού που προέρχεται από τον Όλυμπο με την επωνυμία «Χρυσόν», ενώ προγραμματίζει την κυκλοφορία νέων κωδικών στις αλμυρές γεύσεις. «Ήδη, κυκλοφορεί μια μοναδική κρέμα σκόρδου χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα και ήδη ετοιμάζουμε αλμυρές σάλτσες, κέτσαπ κ.ά.

Σήμερα, τα προϊόντα μας, βρίσκονται σε καταστήματα διατροφής σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς με τις μερίδες των 30 γρ. τροφοδοτούμε πολλές μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό», τονίζει ο κ. Κοτσιμπογεώργος.