Μείγματα χαλκού σε Λίπασμα ΕΚ στη νέα σειρά προϊόντων της ΕΥΡΩΦΑΡΜ

Μείγματα χαλκού σε Λίπασμα ΕΚ στη νέα σειρά προϊόντων της ΕΥΡΩΦΑΡΜ
-Διαφήμιση-

Η νέα λύση στο χαλκό ακούει στο όνομα SECUR και έρχεται στην ελληνική αγορά από την ΕΥΡΩΦΑΡΜ σε συνεργασία με την ιταλική SERBIOS. Πρόκειται για δύο νέα προϊόντα με εξαιρετικά πλεονεκτήματα στην προμήθεια και τη χρήση καθώς είναι μείγματα χαλκού σε Λίπασμα ΕΚ.

  • Secur 50 (ΛΙΠΑΣΜΑ ΕΚ) Οξυχλωριούχος Xαλκός (Cu) 50%

Ο χαλκός είναι απαραίτητος για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και του αζώτου. Επίσης, είναι αναγκαίο για τη σύνθεση της λιγνίνης που είναι απαραίτητη για την αντοχή του κυτταρικού τοιχώματος και για την πρόληψη της ξήρανσης. Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας του χαλκού εκδηλώνονται με τη ξήρανση των κλαδιών και των βλαστών, τη χλώρωση των φύλλων, την καθυστέρηση της ανάπτυξης, το ανοιχτό πράσινο χρώμα των φύλλων που οδηγούν εύκολα στη λεύκανση αυτών.

  • Secur 30 (ΛΙΠΑΣΜΑ ΕΚ) Μείγμα θρεπτικών ιχνοστοιχείων, Βόριο (Β) 0,5%, Oξυχλωριούχος Χαλκός (Cu) 30%, Οξείδιο του Μαγνησίου (MgΟ) 2%

Πέρα από τον χαλκό, το βόριο συμμετέχει στο σχηματισμό του κυτταρικού τοιχώματος, η ανεπάρκεια του βορίου μπορεί να προκαλέσει μικροφυλλία. Επίσης, η μεταφορά των σακχάρων μέσα στο φυτό, η ανθόροια και ο σχηματισμός της γύρης συνδέονται άμεσα με τη ανεπάρκεια του βορίου. Η παραγωγή των σπόρων και των καλλιεργειών μειώνεται λόγω της ανεπάρκειας βορίου. Τα συμπτώματα της έλλειψης βορίου, αρχικά, εκδηλώνονται στους αναπτυσσόμενους βλαστούς οι οποίοι παρουσιάζουν κακή εικόνα, έχουμε άνθη μη γονιμοποιημένα, καρπούς οι οποίοι εμφανίζουν το σύμπτωμα της «κούφιας καρδιάς». Επίσης τα φύλλα είναι εύθραυστα, άχρωμα ενώ προκαλείται καρπόπτωση.

Για περισσότερες πληροφορίες και πωλήσεις επικοινωνήστε με την:
ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε.

3ο χλμ. Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας – Βέροιας
Τηλ.: 2333025075
Email: [email protected]
Web: www.eurofarm.gr

-Διαφήμιση-