Μειωμένες κατά 1-2 ευρώ οι τιμές στα θαλασσινά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιχθυαγοράς

Με τιμές μειωμένες κατά 1-2 ευρώ και συνεχές ωράριο από τις 7 το πρωί της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, αναμένει η Βαρβάκειος τους καταναλωτές. Ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος διευκρίνισε ότι η αγορά θα κλείσει μόνο για μία ώρα το μεσημέρι της Κυριακής για να καθαριστεί, ενώ δεσμεύτηκε ότι υπάρχει επάρκεια και ότι οι τιμές δεν θα αλλάξουν.

Στα 8-9 ευρώ από 10 -11 ευρώ που ήταν πέρυσι τιμάται η σκούρα γαρίδα Εκουαδόρ (μεσαίο μέγεθος) , τα 12 ευρώ αγγίζει η κόκκινη γαρίδα Αργεντινής, τα καλαμάρια κοστίζουν 8.98 ευρώ, περίπου δύο ευρώ κάτω από την περυσινή τιμή και τα πλοκάμια θράψαλου στα 7.98 είναι φθηνότερα κατά 1 ευρώ από πέρυσι.

«Πάμε για μικρότερο εύρος κέρδους και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που είναι οικονομικά ευάλωτος», τόνισε ο Βασίλης Σίμος και υπενθύμισε ότι η Βαρβάκειος πωλεί και ηλεκτρονικά.

«Αναμέναμε να έρθει ο υπουργός Ανάπτυξης για να φτιάξουμε το καλάθι, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει καλάθι 6-7 προϊόντων με θαλασσινά που έχουν μείωση της τάξης 1-2 ευρώ, είπε ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς.

Πηγή: ΕΡΤnews – Εκπομπή «Συνδέσεις»