Μένουν στα ψηλά οι τιμές σε Indica και Japonica

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές στην ελληνική αγορά ρυζιού, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφεται και αύξηση των πωλήσεων από την πλευρά των παραγωγών, με αποτέλεσμα οι ροές προς το εμπόριο να χαρακτηρίζονται πλέον ικανοποιητικές.

«Εμείς, ως συνεταιρισμός, πουλήσαμε 3.000-4.000 τόνους τις πρώτες μέρες του 2023. Νομίζω ότι έχουμε επανέλθει σε μια νορμάλ για την εποχή ροή και η αγορά τροφοδοτείται κανονικά», λέει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Β Συνεταιρισμού Ρυζοπαραγωγών Χαλάστρας, Βασίλης Κουκουρίκης.

Παράλληλα, όπως προσθέτει, συνεχίζονται οι βολιδοσκοπήσεις από τους Τούρκους εμπόρους που έχουν επανακάμψει στην εγχώρια αγορά, δίχως πάντως να έχουν μέχρι στιγμής αγοράσει μεγάλες ποσότητες.

Πράξεις στα 55 λεπτά για τη Λούνα

Στα μεσόσπερμα, το Ρονάλντο, μακράν η ποικιλία με τα περισσότερα στρέμματα για άλλη μια σεζόν, εξακολουθεί να πληρώνεται με 54 λεπτά, ενώ η Λούνα, σε σαφώς μικρότερες ποσότητες, «πιάνει» τα 55 λεπτά το κιλό.

Στα μεσόσπερμα, η πίεση που άσκησαν κάποιες φθηνές εισαγωγές αποδείχτηκε πρόσκαιρη και απορροφήθηκε γρήγορα, όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Α’ Συνεταιρισμού Χαλάστρας, Χρήστος Γκατζάρας, με αποτέλεσμα η τιμή να διατηρείται για τα Βοnnet στα 47 λεπτά το κιλό. Εξάλλου, στα 69-70 λεπτά/κιλό εξακολουθούν να γίνονται πράξεις και για τις λιγοστές Καρολίνες που, ως γνωστόν, κατευθύνονται στην εγχώρια κατανάλωση.