Μίχαλος: Ο ιδιωτικός τομέας κινητήριος δύναμη επιστροφής στην ανάπτυξη

Μίχαλος: Ο ιδιωτικός τομέας κινητήριος δύναμη επιστροφής στην ανάπτυξη

«Πρωτίστως με τα χρήματα της πρώτης δόσης που θα δοθούν από τους πιστωτές θα πρέπει να αρχίσει η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, δεδομένης της έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει στην ελληνική αγορά». Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Κ. Μίχαλος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Ο ίδιος εκτίμησε πως «μετά από μια μακροχρόνια διαπραγμάτευση και μόνο η επίτευξη επιτέλους μιας συμφωνίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευκαιρία για μια νέα αρχή για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη, που προϋποθέτει, όμως, ένα νέο μείγμα πολιτικής που θα έχει ως κινητήριο δύναμη τον ιδιωτικό τομέα».

Τέλος, σημείωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει «χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση» να επιταχύνει και να ολοκληρώσει άμεσα τις διαρθρωτικές αλλαγές τόσο στην οικονομία όσο και στο κράτος. Και αυτό, όπως είπε, «όχι ως απαιτήσεις των δανειστών που πρέπει να ικανοποιηθούν, αλλά και ως μια εθνική αναγκαιότητα για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, παραγωγικής και ανταγωνιστικής ελληνικής οικονομίας».