ΜY MARKET-METRO: Στα 900 ευρώ ο κατώτατος μισθός από το 2024

Σε αυξήσεις μισθών προχωρά από το νέο έτος η εταιρεία METRO AEBE, αναγνωρίζοντας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, τη συμβολή των ανθρώπων της στις αλυσίδες καταστημάτων My Μarket και METRO Cash & Carry, αλλά και στα κέντρα διανομής. Ειδικότερα, από 01/01/2024, οι κατώτατες μεικτές συνολικές αποδοχές θα διαμορφωθούν στα 900 ευρώ για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, ήτοι υψηλότερες κατά 15,4% από τον κατώτατο θεσμοθετημένο μισθό.

Παράλληλα, αυξάνονται τα επιδόματα για συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης και ειδικότητες στο δίκτυο καταστημάτων και στα κέντρα διανομής. Σημειωτέον ότι τα σταθερά επιδόματα επηρεάζουν το 76% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, ενώ το 66% του συνόλου δύναται να λαμβάνει έκτακτο bonus, βάσει επίτευξης στόχων.

Επιπλέον, ανανεώνεται για άλλον έναν χρόνο η έκτακτη παροχή για «Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Περιεχομένου Κατοικιών σε κίνδυνο», ετήσιας διάρκειας, με κάλυψη έως 3.000 ευρώ. Το ποσό των συνολικών αυξήσεων και πρόσθετων παροχών της εταιρείας για το 2024 θα ξεπεράσει τα 14 εκατ. ευρώ.