Νέα διάκριση προϊόντων για τα τυροκομικά Δουκίδη

Πρωταγωνιστής το «Χρυσό» Ημίσκληρο Κίτρινο Τυρί Δουκίδη

Νέα διάκριση προϊόντων για τα τυροκομικά Δουκίδη

Τα τυροκομικά Δουκίδη, με έδρα τη Βι. Πε. Κομοτηνής,  πρωταγωνίστησαν για ακόμα μία φορά σε διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας, καθώς απέσπασαν 4 βραβεία ανάμεσα σε 125 ελληνικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για το διαγωνισμό «Olymp Taste Awards» που έλαβε χώρα στην Αθήνα τέλη Μαΐου 2018.

Το «Ημίσκληρο Κίτρινο Τυρί Δουκίδη» (από αιγοπρόβειο γάλα) ήταν το προϊόν που ξεχώρισε γευστικά και ποιοτικά και κέρδισε το χρυσό βραβείο αποσπώντας βαθμολογία πάνω από 90%. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν είχε βραβευθεί ξανά με χρυσό βραβείο ποιότητας  στην πρώτη αξιολόγηση ελληνικών τυριών στα πλαίσια της έκθεσης «Dairy Expo» το 2016.

Η «Φέτα Π.Ο.Π. Δουκίδη» καθώς και το «Μαλακό Τυρί Δουκίδη» (από αιγοπρόβειο γάλα) απέσπασαν αργυρό βραβείο με γενικές βαθμολογίες ανώτερες του 80%. Τέλος, ο παραδοσιακός «Τελεμές Δουκίδη» από αγελαδινό γάλα βραβεύτηκε με χάλκινο βραβείο.

Όσων αφορά το διαγωνισμό Olymp Taste Awards, πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης τροφίμων της εγχώριας αγοράς. Τη διαδικασία αξιολόγησης του φετινού διαγωνισμού ανέλαβαν μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων μαζί με τεχνολόγους τροφίμων.

Ο Στέφανος Δουκίδης, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, δηλώνει: «Είμαι περήφανος για το αποτέλεσμα και θέλω να ευχαριστήσω θερμά το καταναλωτικό κοινό που στηρίζει τα προϊόντα μας για δεκαετίες και τη κρητική επιτροπή που τα αξιολόγησε θετικά. Αποτελεί για εμάς αναγνώριση των  προσπαθειών που καταβάλλουμε αδιάλειπτα  για τη διατήρηση των τυροκομικών προϊόντων Δουκίδη στα υψηλότερα διεθνή επίπεδα τόσο σε ποιότητα, όσο και σε γεύση. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε δυναμικά τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα του νομού Ροδόπης με μεράκι και όρεξη όπως κάνουμε κάθε χρόνο από το 1956, το πρώτο μας έτος τυροκόμησης».