Νέα Landini 5 STAGE V: Η επιτυχημένη σειρά μεσαίας ισχύος τρακτέρ εξελίσσεται

Οταν η παράδοση επανεφευρίσκει τον εαυτό της, γεννιέται η διαχρονική επιτυχία. Αυτό συμβαίνει με τη LANDINI, η οποία επεκτείνει την γκάμα τρακτέρ της με τη νέα σειρά 5, τρακτέρ ανοικτής καλλιέργειας, τα οποία θα εκπλήξουν με την άνεση, την απόδοση και την ευελιξία που προσφέρουν.

Με επιδόσεις συγκρίσιμες με τα μηχανήματα υψηλότερων κατηγοριών, τα νέα LANDINI Σειρά 5 Stage V είναι κατάλληλα για εργασία τόσο σε ανοικτές καλλιέργειες όσο και σε φάρμες, εκτελώντας όλες τις εργασίες με μέγιστη απόδοση, προσφέροντας τη μέγιστη άνεση του χειριστή.

Το εμπορικό σήμα LANDINI ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από το πάθος και την καινοτομία που καθοδηγούν σε μία πορεία έρευνας και ανάπτυξης. Έτσι και τα τρακτέρ της σειράς 5 είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να καλύψουν τις ανάγκες κάθε αγροκτήματος με προσοχή στον ανθρώπινο παράγοντα και στο στυλ, ένα νικηφόρο μείγμα που έχει οδηγήσει το νέο μοντέλο 5-120 να προταθεί ως φιναλίστ για το «Τρακτέρ της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία Best Utility.

Νέος εμπρόσθιος αναρτώμενος άξονας

Η άνεση του χειριστή έχει βελτιωθεί, λόγω της δυνατότητας επιλογής εμπρόσθιου αναρτώμενου άξονα, ο οποίος, σε συνδυασμό με τη νέα μηχανική ανάρτηση καμπίνας, επιτρέπει στο τρακτέρ να αντιμετωπίζει καλύτερα το ανώμαλο έδαφος, παρέχοντας παράλληλα μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση σε όλες τις συνθήκες εργασίας.

Καμπίνα Total View Slim για αξεπέραστη ορατότητα σε όλες τις εργασίες

Χάρη στη δομή 4 κολώνων, η καμπίνα Total View Slim προσφέρει μεγιστοποιημένη επιφάνεια με τζάμια, προκειμένου να παρέχει οπτικό πεδίο 360°, διευκολύνοντας έτσι την εργασία σε στενούς χώρους, ακόμα και τη νύχτα, χάρη στα φώτα LED (έως 10). Η ανοιγόμενη ηλιοροφή προσφέρει επίσης μεγαλύτερη ορατότητα κατά τη χρήση εμπρόσθιου φορτωτή.

Με σαγηνευτικό σχεδιασμό και εργονομικά κατανεμημένα όργανα, το εσωτερικό της καμπίνας διαθέτει μια εξαιρετική εμφάνιση με στιλ αυτοκινήτου, τηλεσκοπικά ρυθμιζόμενο τιμόνι, εργονομικά κατανεμημένα και διαισθητικά χειριστήρια, καθώς και ραδιόφωνο με Bluetooth και ενσωματωμένο μικρόφωνο.

Νέοι κινητήρες FTP STAGE V: Επιδόσεις και ασύγκριτη οικονομία καυσίμου

Ο νέος κινητήρας FPT F36, 4 κύλινδρος, 16 βαλβίδων, 3,6 λίτρων, με Turbo και ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού Common Rail είναι εφοδιασμένος με τεχνολογία EGR/DOC/DPF/SCR. Το σύστημα μετεπεξεργασίας βρίσκεται κάτω από το καπό, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ορατότητα από τη θέση οδήγησης. Η χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμου έχει αυξηθεί σε 135 λίτρα με χωρητικότητα AdBlue® 13 λίτρων, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη ημερήσια απόδοση με 10% μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές.

Για επιπρόσθετη απόδοση, το σύστημα ψεκασμού του κινητήρα Common Rail συνδυάζεται με το σύστημα μνήμης στροφών Memo Switch Engine, το οποίο αποθηκεύει και ανακαλεί τις ιδανικές στροφές του κινητήρα για τη βελτιστοποιημένη λειτουργία του παρελκόμενου που χρησιμοποιείται.

Κιβώτια ταχυτήτων: Καλύπτουν οποιαδήποτε απαίτηση

Οκτώ δυνατές επιλογές κιβωτίων ταχυτήτων είναι διαθέσιμες για να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε απαίτηση για οποιαδήποτε εργασία. Από κιβώτιο 12 ταχυτήτων εμπρός + 12 όπισθεν με μηχανική ρεβέρσα έως κιβώτιο Τ-Tronic 48 ταχυτήτων εμπρός + 16 όπισθεν με Hi-Medium-Low, υδραυλική ρεβέρσα και έρπουσες. Η επιλογή του Park Lock, ενός συστήματος κλειδώματος του κιβωτίου ταχυτήτων σε απότομες πλαγιές, είναι διαθέσιμο στη σειρά 5.

Πανίσχυρο υδραυλικό κύκλωμα για ακριβή έλεγχο των παρελκόμενων

Το υδραυλικό κύκλωμα διαθέτει έως 6 βοηθητικές παροχές, από τις οποίες οι 3 είναι μηχανικά ελεγχόμενες και η 1 ηλεκτρική και, ως επιλογή, 2 μπορεί να προσφερθούν στη μέση για εμπρόσθιο υδραυλικό ή φορτωτή και μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά.

Υπάρχουν 4 είδη βοηθητικών παροχών ανάλογα με την εφαρμογή: standard, kick-out, πλεύσης και για υδραυλικό μοτέρ με ευέλικτες και προσαρμόσιμες διαμορφώσεις. Κατά παραγγελία, διατίθεται κατανεμητής ροής, που προσφέρει δυνατότητα ελέγχου έως 7 βοηθητικών παροχών στο σύνολο. Τα τρακτέρ της σειράς LANDINI 5 διατίθενται από την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.