Νέα μονάδα παραγωγής από τη ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο

Αποχωρεί από την αγορά γάλακτος η ΦΑΓΕ

Νέα μονάδα παραγωγής γιαουρτιού στο Λουξεμβούργο έως τα τέλη του 2018 θα δημιουργήσει η FAGE International SA (“FAGE”), όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η νέα εγκατάσταση εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την δυνατότητα εξυπηρέτησης των αγορών που δραστηριοποιείται η FAGE εκτός Αμερικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μονάδα του Λουξεμβούργου θα ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες παραγωγικές εγκαταστάσεις της FAGE στην Ελλάδα όπου η δραστηριοποίηση της εταιρείας ξεκίνησε το 1926 και συνεχίζεται η μεταποιητική της δραστηριότητα.

Η νέα παραγωγική μονάδα θα δημιουργηθεί στην οικονομική ζώνη του Λουξεμβούργου Wolser Bettembourg-Dudelange και αναμένεται να δημιουργήσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, 100 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Η FAGE σχεδιάζει να επενδύσει 100.000.000 δολ. ΗΠΑ (US$) στη νέα παραγωγική της μονάδα, στη διάρκεια των επομένων δυο ετών, μέσω χρηματοδότησης η οποία θα προέλθει στο σύνολό της ή σε σημαντικό μέρος της από τις λειτουργικές χρηματοροές της.

Όταν τεθεί πλήρως σε λειτουργία η νέα μονάδα, η παραγωγική της δυναμικότητα αναμένεται να διαμορφωθεί σε 40.000 τόνους γιαουρτιού ετησίως.

Η FAGE είναι καρυφαία διεθνής εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων επικεντρωμένη στην παραγωγή γιαουρτιού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων. Αυτά τα προϊόντα παράγονται και πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα ενώ εξάγονται σε 40 διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ