Νέα πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Στα ηνία της Διεπαγγελματικής Οίνου για την επόμενη διετία

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, από το ομώνυμο οινοποιείο (σ.σ. Κτήμα Σπυρόπουλος), είναι από χθες η νέα πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Η ίδια θα παραμείνει στα ηνία για την επόμενη διετία, σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης.

Η υποψηφιότητα της κας Σπυροπούλου, η οποία προτάθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), που αυτήν τη διετία είναι η σειρά του να αναλάβει την προεδρία, επικυρώθηκε και τυπικά από τη γενική συνέλευση της ΕΔΟΑΟ που πραγματοποιήθηκε χθες. Η ίδια εργάζεται εδώ και πολλά έτη σε διάφορα πεδία, ενώ ανέλαβε το οικογενειακό οινοποιείο μόλις πριν από μια τριετία.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τον ΣΕΟ που με πρότεινε. Έχω εργαστεί πολλά χρόνια στη Διεπαγγελματική Ελαιολάδου, οπότε ξέρω το νομικό πλαίσιο, πώς πρέπει να κινούμαι. Πιστεύω στις διεπαγγελματικές ενώσεις και θεωρώ ότι βοηθούν εξαιρετικά στην επίλυση των προβλημάτων και την ανάπτυξη του κάθε κλάδου», δήλωσε η ίδια στην πρώτη ομιλία της ως πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ.

Αναφερόμενη στην απερχόμενη διοίκηση, συμπλήρωσε: «Η Διεπαγγελματική Οίνου βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Κωνσταντίνου Ευσταθίου, έγιναν πολλά πράγματα. Θέλω να δουλέψω πάνω στη σύγκλιση και τη συνεργασία ιδιωτών και συνεταιρισμών και να πάμε ένα βήμα παραπέρα».

Χθες, στην ίδια συνεδρίαση, τέθηκαν προς συζήτηση πολλά θέματα που αφορούν στον κλάδο, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, ο ΣΕΟ σχεδιάζει να οργανώσει ημερίδα τον Ιούλιο που θα αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ενόψει της κλιματικής αλλαγής και των νέων συνθηκών που έρχονται για τον κλάδο.