Nέα προϊόντα ζύμης από τον συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου

Νέους κωδικούς στα σφολιατοειδή, με πρώτες ύλες από σκληρά τυριά και φέτα δικής του παραγωγής λάνσαρε πρόσφατα ο Αγροκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου. Τα νέα προϊόντα ζύμης έρχονται να διευρύνουν την γκάμα των προτάσεων του λεσβιακού συνεταιρισμού που περιλαμβάνει, επίσης, τα παγωτά τα οποία, τους τελευταίους μήνες, διαγράφουν μια ιδιαίτερα ικανοποιητική πορεία.

Όπως δήλωσε στην «ΥΧ» ο διευθυντής του συνεταιρισμού, Μάνος Κωνσταντιδέλλης, «πρόκειται για δέκα νέους κωδικούς με προϊόντα όπως τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, πατατοκροκέτες, μπουκίτσες με λουκάνικο κ.ά. Τα προϊόντα διατίθενται από τον περασμένο Δεκέμβριο, είτε τυποποιημένα, σε συσκευασία 600 γραμμαρίων για τη λιανική, είτε χύμα για πώληση στους φούρνους.

Είναι μια προσπάθεια την οποία υλοποιούμε εξ ολοκλήρου ως συνεταιρισμός Μεσοτόπου και ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2021, όταν και μετατρέψαμε τις παλιές εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού σε ένα σύγχρονο εργαστήριο τροφίμων. Ξεκινήσαμε με το παγωτό που κυκλοφορεί από το καλοκαίρι του 2021 σε διάφορες γεύσεις και έχει αγκαλιαστεί από την τοπική αγορά».

Σύμφωνα με το στέλεχος του συνεταιρισμού, στα άμεσα σχέδια είναι η επέκταση του δικτύου διανομής των εν λόγω προϊόντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. «Τα πρώτα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα. Ήδη, μικρές ποσότητες έχουν ξεκινήσει να διατίθενται εκτός Λέσβου και ευελπιστούμε ότι μέσα στο επόμενο τετράμηνο θα έχουμε παγιώσει ικανοποιητικές πωλήσεις», ανέφερε ο κ. Κωνσταντιδέλλης.