Νέες δράσεις για την ανάδειξη εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων ανακοινώνει η «ΦΙΛΑΙΟΣ»

14/06/2024
2' διάβασμα
nees-draseis-gia-tin-anadeixi-exairetika-parthenon-elaioladon-anakoinonei-i-filaios-323784

Ανακοινώθηκαν, από την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ», στην πρόσφατη εκδήλωση απονομής των Βραβείων “ΚΟΤΙΝΟΣ 2024”, οι προσεχείς δράσεις για την ανάδειξη της ποιότητας των Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων.

Συγκεκριμένα, 

α) στο πλαίσιο της αναγνώρισης της διατροφικής αξίας των προϊόντων της ελιάς και της συμβολής τους στην υγιεινή διατροφή και γαστρονομία, θα τιμηθούν για 2η συνεχή χρονιά  με την διάκριση “EVOO IN GASTRONOMY”, τα εστιατόρια που εργάζονται συστηματικά για την ανάδειξη του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, μέσα από τις εξειδικευμένες λίστες ή την ποικιλία των τυποποιημένων ελαιόλαδων που περιέχει το menu  τους.

Κάθε εστιατόριο θα λάβει την τιμητική διάκριση της ΦΙΛΑΙΟΣ ως αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλει, προκειμένου τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της χώρας μας να αποκτήσουν τη θέση που τους αρμόζει στο χώρο της εκλεπτυσμένης γαστρονομίας.

Η υποβολή των Αιτήσεων προς την ΦΙΛΑΙΟΣ, θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 ενώ η τελετή απονομής των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η  Νοεμβρίου 2024 στον εκθεσιακό χώρο της FOOD & DRINKS Expo by Detrop, (Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

β) για 3η συνεχή χρονιά θα διοργανωθούν οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί TABLE OLIVES TROPHY και OLIVE OIL TROPHY, με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα και την προβολή των προϊόντων του, ενώ παράλληλα, προσφέρουν την εξαιρετική ευκαιρία στις επιχειρήσεις του ελαιοκομικού τομέα, να αποκτήσουν ένα βραβείο κύρους. Στους διαγωνισμούς αυτούς μπορούν να συμμετέχουν τυποποιητικές, εμπορικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις του ελαιόλαδου και της επιτραπέζιας ελιάς, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Προθεσμία συμμετοχών είναι η 25η Οκτωβρίου 2024, η δε τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2  Νοεμβρίου 2024 στον εκθεσιακό χώρο της FOOD & DRINKS Expo by Detrop, (Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

Ειδικά για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, η φετινή 3η διοργάνωση του OLIVE OIL TROPHY αποτελεί μια πρόκληση για συμμετοχές και ανάδειξη των καλύτερων φρέσκων – πρωτόλαδων – αγουρέλαιων ( άμεσης συλλογής και τυποποίησης) που θα αναμετρηθούν για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, την έντονα φρουτώδη γεύση τους από αρώματα του φρεσκοκομμένου άγουρου πράσινου ελαιόκαρπου, το έντονα πικρό και πικάντικο, με τις μυρωδιές της φύσης, τα πολύπλοκα αρώματα, όπως αρμόζει στον μοναδικό και πολύτιμο χυμό της ελιάς. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν το αγουρέλαιο «Ομφάκιο ή ωμοτριβές» και έτσι το OLIVE OIL TROPHY μετονομάζεται σε “ΟΜΦΑΚΙΟ EVOO TROPHY”.

ΓΡΑΦΕΙ: