Δύο πρώην στελέχη της Μπάρμπα Στάθης στο τιμ της Damavand

damavand-ergostasio
Με δυο παλιά στελέχη του Μπάρμπα Στάθη ενισχύεται το τιμ της Damavand
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με δυο στελέχη της εμπιστοσύνης του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, αλλά και των υπόλοιπων επενδυτών που βρίσκονται πίσω από την DECA Investments ενισχύεται η διοικητική ομάδα της Damavand, στον απόηχο της ανάληψης από το επενδυτικό fund πλειοψηφικού ποσοστού στην ντοματοβιομηχανία.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Τακά και τον Δημήτρη Πλουμή που παίρνουν θέση στο ΔΣ, αντικαθιστώντας τους Κυριάκο Ριρή και Νικόλαο Αλιπράντη. Ο πρώτος που αναλαμβάνει θέση προέδρου έχει περάσει από ανώτατες θέσεις μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Μπάρμπα-Στάθης, ενώ πιο πρόσφατα κατείχε θέση στο ΔΣ της Κρι-Κρι. Αντίστοιχα, ο κ. Πλουμής (νέο μέλος στο ΔΣ) είχε στο παρελθόν καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στην Μπάρμπα-Στάθης. Σημειωτέον ότι στο ΔΣ της Damavand εξακολουθούν να συμμετέχουν από την DECA ο Νίκος Κούλης (διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας) και ο Γιάννης Καλαντζής (διευθυντής επενδύσεων). Στις θέσεις τους παραμένουν, επίσης, τόσο η διευθύνουσα σύμβουλος, Χριστίνα Καραχάλιου, όσο και ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Ψυντρίδης.

Στηρίζουν, αλλά ζητούν και εγγυήσεις οι Θεσσαλοί

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Την ίδια ώρα, ομαλά εξελίσσεται η καλλιεργητική σεζόν στην περιοχή του θεσσαλικού κάμπου. Όπως μεταφέρει στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ, Χρήστος Σουλιώτης, «έχουμε ήδη τελειώσει τη φύτευση και η χρονιά κυλάει δίχως προβλήματα, καθώς τα καιρικά φαινόμενα δεν έχουν βλάψει την καλλιέργεια».

Η ομάδα δηλώνει διατεθειμένη να στηρίξει το «νέο ξεκίνημα» που επιχειρεί η Damavand, ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος, το κλειδί για την πλήρη αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης σε βάθος χρόνου θα είναι οι διασφαλίσεις που θα παράσχει το εργοστάσιο. «Δεν προσπερνάμε την καλύτερη τιμή (σ.σ. από την εταιρεία διαμηνύεται ότι η μέση τιμή είναι περί τα 2 ευρώ υψηλότερη από εκείνη που προσφέρει η Νομικός), απλά θέλουμε να επιβεβαιωθεί και στην πράξη ότι θα είναι πιο συνεπείς από την προηγούμενη διοίκηση. Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια για να χαθεί από τον αγρότη ούτε ένα ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Παναγιώτης Καλογιάννης, υπεύθυνος της ομάδας βιομηχανικής του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, δηλώνει στην «ΥΧ» ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από τη νέα ιδιοκτησία». Σημειώνει, πάντως, ότι ένα καλό βήμα στην κατεύθυνση αυτή θα ήταν η παροχή εγγυητικών οι οποίες θα μπορούσαν να πείσουν και τους πλέον… δύσπιστους παραγωγούς για τις προθέσεις της βιομηχανίας.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress