Νέες συνεργασίες με παραγωγικούς φορείς για τη GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Νέες συνεργασίες με παραγωγικούς φορείς για την GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Στο πλαίσιο του οράματος της εταιρείας για την παρέμβαση στην βιώσιμη και αποτελεσματική ανάπτυξη του αγροτικού τομέα με όρους ανταγωνιστικούς, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ υλοποιεί την επέκταση του δικτύου της με δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο. Βάση, για τις νέες συνεργασίες είναι ο κοινός τόπος για αποτελεσματική και κερδοφόρα παραγωγή. Η εταιρεία επενδύει στην γνώση των παραγωγικών φορέων προσφέροντας σύγχρονα εργαλεία στον δύσκολο και απαιτητικό δρόμο της αγροτικής παραγωγής. 

Ευθύμιος Μπαλάνης, Διευθυντής ΚΕΑ Κοζάνης
Προσωποποιημένη εξυπηρέτηση για τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του νέου ΚΕΑ Κοζάνης. Σκοπός της νέας προσπάθειας είναι η αξιόπιστη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ευρύτερης περιοχής, μέσω της προσωποποιημένης εξυπηρέτησης για τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο.

Ως τοπικός αντιπρόσωπος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, το ΚΕΑ Κοζάνης ξεκινά με στόχο να αποτελέσει το κέντρο αγροτικής ενημέρωσης και παροχής υπηρεσιών στην περιοχή και να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην προώθηση και στην ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης.

Το ΚΕΑ Κοζάνης (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή, κόμβος εισόδου Κοζάνης) θα είναι παρόν και θα αποτελέσει αρωγό σε κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία μιας παραγωγικής τοπικής γεωργίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο το γνωστικό και τεχνολογικό υπόβαθρο. Προτεραιότητά μας είναι και θα είναι ο Έλληνας αγρότης να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Εσάτ Χουσεΐν, Πρόεδρος Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης
Να αποφύγουμε τα λάθη που κοστίζουν ακριβά

Νέες συνεργασίες με παραγωγικούς  φορείς για την GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ H μακρά ιστορία της παραγωγής καπνού είναι μεγάλο και δύσκολο φορτίο για εμάς. Ο εκλεκτός καπνός, που παράγουμε, έχει υψηλές απαιτήσεις. Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε τους καπνοπαραγωγούς να μπουν στα προγράμματα και να ενημερωθούν. Στον νομό μας, υπάρχουν 16.000 αγρότες μαζί με τους καπνοπαραγωγούς. Στην Κομοτηνή θα έχουμε δύο γραφεία, καθώς και στον Ίασμο, στις Σάππες και στον Δήμο Αρριανών.

Θέλουμε να προσφέρουμε ένα σύνολο υπηρεσιών που σήμερα είναι απαραίτητες στους αγρότες, ώστε να αποφεύγονται τα λάθη, που κοστίζουν ακριβά, και να πληρώνονται εγκαίρως. Η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι στο πλευρό μας σε όλα αυτά, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει όλα αυτά τα χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμώ ότι η συνεργασία μας αυτή αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση των σχεδίων που είχαμε από πριν, αλλά και την πραγματοποίηση νέων, πιο σημαντικών και αναγκαίων.

Ο συνεταιρισμός θα μπει σε νέες δράσεις, καθώς θα δημιουργηθεί ένα μελετητικό γραφείο, που έλειπε αυτά τα χρόνια από τον συνεταιρισμό πάνω σε προγράμματα νέων αγροτών, βιολογικών προϊόντων και πάνω σε πολλές δράσεις που ο συνεταιρισμός έπρεπε να έχει αναμειχθεί.

Φόλιος Διονύσιος, πρόεδρος Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισμών “ΟΛΥΜΠΟΣ-ΠΙΕΡΙΑ”
Προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους παραγωγούς της περιοχής μας

Η Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών «ΟΛΥΜΠΟΣ-ΠΙΕΡΙΑ», ως πιστοποιημένος φορέας Β΄ βαθμού του Νομού Πιερίας, συνεργάζεται με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και προχώρησε στην αναδιοργάνωση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών Κατερίνης. Το ΚΕΑ Κατερίνης έχει μεταφερθεί στο ισόγειο του κτηριακού συγκροτήματος (Χατζόγλου 48, Κατερίνη), που στεγάζεται σε έναν χώρο άρτια εξοπλισμένο και πλήρως οργανωμένο.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους παραγωγούς της περιοχής μας, με διαφάνεια, και να συμβάλουμε στην παραγωγική αναδιάρθρωση του τόπου.

Δέσμευση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και της Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισμών «ΟΛΥΜΠΟΣ-ΠΙΕΡΙΑ» αποτελεί η στελέχωση του νέου ΚΕΑ Κατερίνης με έμπειρο προσωπικό, το οποίο έχει προετοιμαστεί και έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα για την υποδοχή δηλώσεων ΟΣΔΕ, αλλά και για τα προγράμματα/μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Το ΚΕΑ Κατερίνης δεν θα είναι απλός διαχειριστής αιτήσεων υποβοήθησης αγροτών για τη λήψη επιδοτήσεων, αλλά συνεργάτης των αγροτών σε κάθε αγροτική τους δραστηριότητα.

Βασίλειος Τσαγαλάς, πρόεδρος ΑΣ ΠΕΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Η συνεργασία αυτή προσφέρει όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» για τον αγρότη

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που κατέχει στα τεχνολογικά, νομικά και διαδικαστικά θέματα, μπορεί να βοηθήσει τον γεωργό (νέο ή παλιό), μέσω του συνεταιρισμού του, να επιλέξει σωστά την καλλιέργειά του, να την αναπτύξει με σιγουριά και να τη βελτιώσει στο μέγιστο. Ο γεωργός ενημερώνεται άμεσα για τα νέα καλλιεργητικά προγράμματα που ανακοινώνονται και έχει έναν αρωγό σε ρόλο συμβούλου, και όχι μόνο, για να μπορέσει να κάνει σωστές επιλογές.

Η άμεση επικοινωνία και η σωστή πληροφόρηση είναι τα στοιχεία που ορίζουν την επιτυχημένη συμβουλευτική εταιρεία. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος συνεργασίας μας με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Η συνεργασία αυτή προσφέρει όλα τα απαραίτητα «εργαλεία», που θα βοηθήσουν τον αγρότη να βελτιώσει την ποιότητα της καλλιέργειάς του, κάνοντάς τον ανταγωνιστικό απέναντι στους Ευρωπαίους συναδέλφους του, που προηγούνται σε θέματα τεχνολογίας, βιολογικής καλλιέργειας, οργάνωσης, πειραματισμών κ.λπ.

Η διευρυμένη ατζέντα παραγωγών, εμπόρων και προμηθευτών της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα δώσει λύσεις στη σωστή επιλογή της καλλιέργειας, ώστε το κάθε προϊόν να διατεθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή εμπορική αξία.

Τα σχέδιά μας είναι τα εξής:

– Νέες καλλιέργειες: Λόγω των κλιματικών συνθηκών και του πλούσιου εδάφους της περιοχής, ο συνεταιρισμός μπορεί να παράξει μια πληθώρα ποιοτικών προϊόντων.

– Συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση αγροτών σε θέματα καλλιέργειας, προστασίας του περιβάλλοντος, τεχνικά κ.λπ.

– Δημιουργία μονάδων επεξεργασίας, μεταποίησης και συσκευασίας των πρώτων υλών, με στόχο την απόδοση της υπεραξίας αυτών στα μέλη του συνεταιρισμού.

– Αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων στο μέγιστο.

H GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι το κομμάτι του παζλ που έλειπε, έτσι ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή ανάπτυξη του συνεταιρισμού μας, του κλάδου μας και κατ’ επέκταση της ευρύτερης περιοχής μας.

Διεύθυνση Ανάπτυξης Δικτύου GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
Ανοίγουν την 1η Μαρτίου τα ΚΕΑ σε Κάρυστο, Αλιβέρι, Χαλκίδα και Ιστιαία

Mε γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται το στήσιμο του δικτύου Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών του GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕIΝ στην Εύβοια, μετά το νέο σκηνικό που διαμόρφωσε η διακοπή συνεργασίας με την Ένωση Δασικών Συνεταιρισμών. Ήδη, μέσα στην εβδομάδα, ολοκληρώνονται οι εργασίες αποπεράτωσης των σύγχρονων κτηριακών υποδομών σε Κάρυστο, Αλιβέρι, Χαλκίδα και Ιστιαία, ώστε από 1ης Μαρτίου όλα να είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους αγρότες για την υποβολή των αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2017, σε ένα άνετο και λειτουργικό περιβάλλον, που σε τίποτα δεν θα θυμίζει τις τριτοκοσμικές εικόνες των προηγούμενων χρόνων. Παράλληλα, για τις 7 Μαρτίου προετοιμάζονται τα εγκαίνια του κεντρικού ΚΕΑ στο Αλιβέρι.

Η σταθερή επιμονή στήριξης του έργου στις συνεταιριστικές οργανώσεις έχει μέχρι στιγμής στεφθεί με επιτυχία, καθώς έχουν κλείσει οι συνεργασίες με τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό και Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Κύμης- Αλιβερίου, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Καρύστου, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Βαθέως Αυλίδας. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις με πληθώρα άλλων αγροτικών συλλογικοτήτων, ακόμα και με φορείς της Αυτοδιοίκησης, με μοναδικό στόχο την καλύτερη και ποιοτική εξυπηρέτηση των αγροτών σε όλα τα πεδία παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης.

Η επάνδρωση των δομών αποκλειστικά με επιστημονικό προσωπικό των αναγκαίων ειδικοτήτων (γεωπόνοι, οικονομολόγοι, μηχανικοί και επιστήμονες ηλεκτρονικών υπολογιστών ΠΕ και ΤΕ) εγγυάται την επιτυχία της συνέχειας του εγχειρήματος ΟΣΔΕ και, κυρίως, το άνοιγμα της παροχής υπηρεσιών σε όλο το φάσμα των ψηφιακών υπηρεσιών που μπορεί να παρέχεται στον αγροπεριβαλλοντικό χώρο με την εγγύηση και τη σφραγίδα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Ιωσήφ-Δημήτρης Σαβιολάκης, πρόεδρος ΑΣ Σφακίων
Οι υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα έλειπαν από τους αγρότες

Oι απαιτήσεις της ψηφιακής, πλέον, εποχής υπερβαίνουν, σε πολλές περιπτώσεις, τις ικανότητες που διαθέτουμε ως απλοί αγρότες. Η συνεργασία με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ μας εξασφαλίζει ότι δεν θα μας ξεπεράσουν οι τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά, αντίθετα, με την πολυετή και εξειδικευμένη εμπειρία των στελεχών της, είμαστε σε θέση όχι μόνο να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά και να τις επηρεάζουμε. Οι υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα έλειπαν από τους αγρότες.

Οι κυριότεροι λόγοι για τη συνεργασία αυτή είναι οι εξής: Το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη και εγκυρότερη εταιρεία του κλάδου, ότι διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, υψηλής εξειδίκευσης για την υποστήριξη των συνεργατών της (όλων εμάς), ότι παράγει η ίδια το λογισμικό που χρειάζεται για τις εργασίες που υποστηρίζει και είναι πρωτοπόρα και ηγέτιδα στον τομέα αυτόν στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Η παροχή υπηρεσιών από εμάς γίνεται πλέον επαγγελματική. Γίνεται υπεύθυνα και αποκτά επιπλέον κύρος, όταν οι αγρότες-παραγωγοί μας γνωρίζουν ότι πίσω τους υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο εξειδικευμένων ανθρώπων να τους υποστηρίξουν σε ό,τι χρειαστεί. Εμείς, ως συνεταιρισμός, μπορούμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας σε νέα πεδία, έχοντας αυτή την υποστήριξη. Η εποχή που μία αίτηση ενός παραγωγού ήταν, εν πολλοίς, μια ζαριά που κανείς δεν ήξερε πού θα κάτσει, τώρα πια είναι μια αίτηση που ο παραγωγός γνωρίζει σχεδόν σίγουρα το αποτέλεσμά της. Αυτό οφείλεται στην τεχνογνωσία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ  και θεωρούμε ότι το μέλλον είναι λαμπρό.

Αιμίλιος Νταγένης Περιφερειακός Διευθυντής GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Λάρισας
Στα σκαριά περιφερειακά καταστήματα σε Αγιά, Νίκαια, Συκούριο και Τύρναβο

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία του Νομού Λάρισας στην αγροτική οικονομία της Θεσσαλίας, δημιουργεί το ΚΕΑ Λάρισας.

Οι αυξημένες καλλιεργητικές υποχρεώσεις των αγροτών, που ορίζονται από την ΚΑΠ 2014-2020, σε συνδυασμό με τις διαρκείς αλλαγές στο ασφαλιστικό-φορολογικό σύστημα, δημιουργούν την ανάγκη λειτουργίας ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών στη Λάρισα για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση των αγροτών του νομού.

Το ΚΕΑ Λάρισας στεγάζεται σε έναν σύγχρονο και άνετο χώρο 250 τ.μ., στην παλιά εθνική οδό, 200 μ. από την οδό Βόλου και απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς.

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν περιφερειακά καταστήματα στις περιοχές Αγιά, Νίκαια, Συκούριο και Τύρναβο για την ευκολότερη πρόσβαση των αγροτών και την ενημέρωσή τους με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Κώστας Κατσούλης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Μεσσηνίας»
Αδράξαμε την ευκαιρία της συνεργασίας για να εξυπηρετούμε τους παραγωγούς μας

Νέες συνεργασίες με παραγωγικούς  φορείς για την GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝΕίναι αναγκαία συνθήκη βιωσιμότητας, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τα συνεταιριστικά σχήματα, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η ορθή οικονομική προσέγγιση στα συστήματα αγροτικής παραγωγής, εισροών – εκροών, παροχής υπηρεσιών, αλλά και στην εσωτερική λειτουργία. Επιπλέον, θα προσέθετα τον σεβασμό στο τόσο επιβαρυμένο περιβάλλον με όρους αειφορίας για να εξασφαλίσουμε ποιοτικό και ασφαλές προϊόν, μιας και αποτελούμε τη θεμέλια λίθο της διατροφικής αλυσίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία μας με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποτελεί μια αμφίδρομη και πολυεπίπεδη σχέση προς όφελος του παραγωγού, αλλά και της λειτουργίας του συνεταιρισμού. Με την υψηλή τεχνογνωσία και τη διαρκή ενημέρωση, παρέχουμε υπηρεσίες με διαφάνεια στο ΟΣΔΕ, στο ΠΑΑ 2014-2020, καθώς και μέσω της διαρκούς έρευνας και εφαρμογής σύγχρονων πρακτικών σε κάθε φάση της διαδικασίας από το χωράφι στο ράφι.

Η συνεργασία αυτή ήταν πάγιο αίτημα από την πρώτη στιγμή ιδρύσεώς της, δυστυχώς, όμως, γνωστές και διαχρονικές παθογένειες της νοοτροπίας συγκεκριμένων προσώπων του συνεταιριστικού κινήματος μας έκριναν ως «ανεπιθύμητους», φροντίζοντας με τη δράση τους να απαξιώνουν καθημερινά στα μάτια των παραγωγών κάθε μορφή αγροτικής συνεταιριστικής οργάνωσης, αλλά και την ίδια τη GΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Κατορθώσαμε, ύστερα από δύο «χαμένα» για όλους χρόνια, να αδράξουμε την ευκαιρία της συνεργασίας, με τη συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα εργαλεία που μας παρέχονται, προκειμένου να εξυπηρετούμε τους παραγωγούς με ταχύτητα, ασφάλεια, αξιοπιστία και διαφάνεια. Και να εντάξουμε την Ένωση Μεσσηνίας σε μια «νέα εποχή», που θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της, θα δυναμώσει την παρεμβατικότητά της σε όλους τους τομείς της αγροτικής παραγωγής, ώστε να κάνουμε τον συνεταιρισμό μας να αποτελεί πρότυπο μέσα σε λίγα χρόνια και έναν φάρο ελπίδας και στήριξης για κάθε παραγωγό.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι αισθητά τόσο σε εμάς όσο και στους παραγωγούς, που μας εμπιστεύονται. Μειώθηκε ο χρόνος εξυπηρέτησης στο ΟΣΔΕ, αυξήθηκε η αξιοπιστία, απαλείφθηκαν διοικητικά λάθη, έχουμε μεγαλύτερη διαφάνεια, διαρκή ενημέρωση, εποπτεία, αλλά και ευέλικτους τρόπους πληρωμής. Αναπτύξαμε νέες υπηρεσίες, όπως η προετοιμασία, η υποβολή και η παρακολούθηση αιτήσεων-φακέλων των παραγωγών για τα μέτρα του ΠΑΑ 2014-2020 (Νέοι Αγρότες, Βιολογική Γεωργία – Κτηνοτροφία κ.λπ.) με ασφάλεια λόγω της εξαιρετικής καθοδήγησης και των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων με ασύγκριτα ανταγωνιστικές τιμές. Παράλληλα, εκτιμούμε ότι έχουμε ένα όχημα που μπορεί να παρέμβει σε κάθε πτυχή του αγροτικού κυκλώματος, τόσο στις εισροές όσο και στις εκροές και ετοιμάζουμε μια αντίστοιχη παρέμβαση σε λίγες μέρες πάνω σε αυτό.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε την ένταξή μας στο πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας και την από κοινού δημιουργία δομών εκπαίδευσης, κατάρτισης και συμβουλευτικής. Στόχος μας είναι η δημιουργία κάθε αναγκαίου προϊόντος και δράσης που θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση του παραγωγού και θα καταστήσει τον συνεταιρισμό μας πόλο έλξης, μια και αγωνιζόμαστε 365 μέρες τον χρόνο για να βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε Μεσσήνιου παραγωγού.