Νέο CLAAS NEXOS: Έτοιμο για κάθε πρόκληση!

Η κατηγορία των δενδροκομικών και αμπελουργικών τρακτέρ απευθύνεται σε αγρότες με πολύ εξειδικευμένες ανάγκες. Η πρόταση της CLAAS, σε αυτή την κατηγορία, προέρχεται από την πολύχρονη εμπειρία της εταιρείας που συνέβαλε στην εξέλιξη της νέας σειράς NEXOS, η οποία διατίθεται σε:

● Τέσσερις εκδόσεις, S, M, L και XL, με πλάτη εργασίας από 1,00m, 1,25m, 1,45m και 1,55m αντίστοιχα.

● Τέσσερα μοντέλα, 220, 230, 240 και 260, με ιπποδυνάμεις 85, 92, 103 και 120 hp αντίστοιχα, για πιο απαιτητικές εργασίες.

Πιο δυνατό, πιο αποδοτικό και πιο ευέλικτο από ποτέ, το νέο δενδροκομικό της CLAAS προσφέρεται σε μια μεγάλη γκάμα εκδόσεων και με μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού, ώστε να καλύψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επαγγελματία. Το νέο NEXOS κερδίζει κάθε πρόκληση με εξαιρετική άνεση.

Κινητήρας

Κάτω από το καπό, όλα τα νέα NEXOS έχουν υπερτροφοδοτούμενους τετρακύλινδρους κινητήρες FPT, χωρητικότητας 3,6 λίτρων, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην εξοικονόμηση καυσίμου και στη διαχείριση των καυσαερίων. Πρόκειται για κινητήρες με ηλεκτρονικό έλεγχο ψεκασμού (Common Rail), κατηγορίας Stage V, με σύστημα DPF-SCR (χρήση AdBlue) καταλύτη, που υπόσχεται πολύ χαμηλούς ρύπους, με εξαιρετικές επιδόσεις, αθόρυβη λειτουργία, χαμηλή κατανάλωση, καθώς και χαμηλό κόστος συντήρησης.

Σασμάν-μετάδοση

Το δενδροκομικό της CLAAS προσφέρεται με κιβώτιο ταχυτήτων 30×30 με δυνατότητα επιλογής ηλεκτροϋδραυλικού κιβωτίου με ρεβέρσα REVERSHIFT και TWINSHIFT (αργό-γρήγορο) χωρίς το πάτημα του συμπλέκτη. Νέο χαρακτηριστικό αποτελεί η πιο άμεση εναλλαγή ταχυτήτων και η ενισχυμένη κατασκευή.

Πλαίσιο

Το νέο NEXOS, συνδυάζοντας μεγάλο μεταξόνιο με άριστη κατανομή βάρους (50-50 στον μπροστινό και πίσω άξονα) και συμπαγές συνολικό μήκος, μπορεί να τραβήξει και να σηκώσει μεγάλα φορτία και να λειτουργήσει περίφημα σε κάθε περίπτωση. Αναμφισβήτητα, ο νέος σχεδιασμός του πλαισίου προσφέρει άνεση στην οδήγηση, σωστή και ασφαλή συμπεριφορά στην πορεία.

Επιπρόσθετα, το μικρό συνολικό μήκος του το κάνει εξαιρετικά ευέλικτο, χαρίζοντας καλύτερη οπτική από την καμπίνα, αλλά και καλύτερο έλεγχο των παρελκομένων. Χάρη στον δυναμικό νέο σχεδιασμό του μπροστινού καπό, τύπου «Υ», με χαμηλότερο το σασί της μηχανής, η ορατότητα από την καμπίνα δεν ήταν ποτέ καλύτερη. Την ίδια στιγμή, υπάρχει αρκετός χώρος για το σύστημα της εξάτμισης, της ψύξης και του καταλύτη για μέγιστη απόδοση.

Το ειδικά σχεδιασμένο μπροστινό μέρος του πλαισίου εξασφαλίζει μέγιστο χώρο για το σύστημα ψύξης, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά στενό. Η γωνία στρέψης φτάνει τη μέγιστη τιμή της με την αυτόματη απενεργοποίηση της τετρακίνησης. Ταυτόχρονα, με τον συμπαγή σχεδιασμό υπόσχεται εξαιρετικά μεγάλη γωνία στρέψης και μικρή ακτίνα στροφής.

Καμπίνα

Η καμπίνα του νέου NEXOS, κατασκευασμένη από υλικά υψηλής ποιότητας, προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζεται ο σύγχρονος επαγγελματίας αγρότης για να εκτελεί με άνεση όλες τις εργασίες. Παράλληλα, ο νέος σχεδιασμός της καμπίνας, με σύστημα φίλτρανσης κατηγορίας Cat4 και φίλτρα ενεργού άνθρακα, εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια. Πρόκειται για ευρύχωρη καμπίνα, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που προσφέρουν εξαιρετική ορατότητα στον χρήστη.

Το νέο επίπεδο πάτωμα (flat bottom floor) διευκολύνει τις κινήσεις του χειριστή και προσφέρει άνεση κατά τις εργασίες του. Τα χειριστήρια και τα κουμπιά είναι τοποθετημένα εργονομικά γύρω από τον χρήστη, ενώ η νέα οθόνη υγρών κρυστάλλων με μενού στα ελληνικά που βρίσκεται στο καντράν παρέχει τις απαραίτητες και χρήσιμες ενδείξεις στον χειριστή.

Ηλεκτρονικά βοηθήματα

Η τετρακίνηση ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού. Για την ελαχιστοποίηση της φθοράς των ελαστικών, το αυτόματο σύστημα τετρακίνησης ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται αυτόματα στα 14km/h. Eπίσης, ενεργοποιείται αυτόματα στο φρενάρισμα για μέγιστη ασφάλεια στον δρόμο. Η ακινητοποίηση του νέου NEXOS γίνεται με ασφάλεια σε κάθε στιγμή.

Το νέο Nexos προσφέρεται με περισσότερους από 100 συνδυασμούς εξοπλισμού, ώστε να καλύψει και τον πιο απαιτητικό χειριστή. Τα νέα δενδροκομικά είναι ετοιμοπαράδοτα και διατίθενται από την εταιρεία Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ, με πλήρη υποστήριξη σε σέρβις και ανταλλακτικά.