Νέο CLAAS NEXOS: Κερδίζει κάθε πρόκληση με εξαιρετική άνεση!

Η Claas συμμερίζεται την ανάγκη των αγροτών για ένα οικονομικό τρακτέρ με χαμηλό κόστος λειτουργίας
16/06/2024
7' διάβασμα
neo-claas-nexos-kerdizei-kathe-proklisi-me-exairetiki-anesi-323762

Η κατηγορία των δενδροκομικών και αμπελουργικών τρακτέρ απευθύνεται σε αγρότες με πολύ εξειδικευμένες ανάγκες. Η πρόταση της CLAAS σε αυτή την κατηγορία προέρχεται από την πολύχρονη εμπειρία της εταιρείας που βοήθησε στην εξέλιξη της νέας σειράς NEXOS και η οποία διατίθεται σε δύο εκδόσεις, TREND και COMFORT.

Πιο δυνατό, πιο αποδοτικό και πιο ευέλικτο από ποτέ το νέο δενδροκομικό της CLAAS προσφέρεται σε μια μεγάλη γκάμα εκδόσεων και με μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού ώστε να καλύψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επαγγελματία. Το νέο NEXOS κερδίζει κάθε πρόκληση με εξαιρετική άνεση.

Είτε χρησιμοποιείτε το νέο NEXOS σε οπωρώνες ή αμπελώνες είτε σε άλλες καλλιέργειες, το τρακτέρ μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς στις ανάγκες σας και στις μεθόδους εργασίας σας.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Κάτω από το καπό όλα τα νέα NEXOS έχουν υπερτροφοδοτούμενους 4κύλινδρους κινητήρες FPT, χωρητικότητας 3.4 λίτρων (για την έκδοση 210) και 3.6 λίτρων (εκδόσεις 220 έως 260), οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην εξοικονόμηση καυσίμου και στη διαχείριση των καυσαερίων. Πρόκειται για κινητήρες με ηλεκτρονικό έλεγχο ψεκασμού (Common Rail) κατηγορίας Stage V, με σύστημα DPF-SCR καταλύτη (χρήση AdBlue για τις εκδόσεις 220 έως 260) που υπόσχεται πολύ χαμηλούς ρύπους με εξαιρετικές επιδόσεις και αθόρυβη λειτουργία.

Ένας κινητήρας που εξασφαλίζει υψηλή απόδοση και ροπή σε μεγάλο εύρος στροφών με βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου για πολύωρη χρήση, αλλά και περισσότερη δύναμη στις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Επίσης, η ανασχεδιασμένη δεξαμενή καυσίμου καθιστά ευκολότερη την πρόσβαση στον ανεφοδιασμό και έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα για περισσότερη εργασία στο χωράφι. Τέλος, η εύκολη πρόσβαση στα μηχανικά μέρη (φίλτρα κ.λπ.) προσφέρει εύκολη καθημερινή συντήρηση, ενώ το κόστος συντήρησης είναι αρκετά χαμηλό (service κάθε 600 ώρες).

ΣΑΣΜΑΝ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Τα δενδροκομικά της CLAAS προσφέρονται με διαφορετικά κιβώτια ταχυτήτων ανάλογα με τις απαιτήσεις του χειριστή. Διατίθενται σε μηχανικά κιβώτια 24 x 24 (έκδοση TREND) και 30 x 30 (έκδοση COMFORT) αντίστοιχα, καθώς και με δυνατότητα επιλογής ηλεκτροϋδραυλικού κιβωτίου με ρεβέρσα REVERSHIFT και TWINSHIFT (αργό-γρήγορο) χωρίς το πάτημα του συμπλέκτη, 24 x 12 (έκδοση TREND) και 30 x 15 (έκδοση COMFORT) αντίστοιχα. Νέο χαρακτηριστικό αποτελεί η πιο άμεση εναλλαγή ταχυτήτων και η ενισχυμένη κατασκευή.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Το νέο NEXOS, συνδυάζοντας μεγάλο μεταξόνιο με άριστη κατανομή βάρους (50-50 στον μπροστινό και πίσω άξονα) και συμπαγές συνολικό μήκος, μπορεί να τραβήξει και να σηκώσει μεγάλα φορτία και να λειτουργήσει περίφημα σε κάθε περίπτωση χωρίς ανάγκη για επιπρόσθετο βάρος, όταν προσαρμόζονται βαριά εργαλεία. Αναμφισβήτητα, ο νέος σχεδιασμός του πλαισίου προσφέρει άνεση στην οδήγηση, σωστή και ασφαλή συμπεριφορά στην πορεία. Η χαμηλότερη τοποθέτηση του κινητήρα κατά -10cm εξασφαλίζει σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες των εδαφών.

Επιπρόσθετα, το μικρό συνολικό μήκος του το κάνει εξαιρετικά ευέλικτο, χαρίζοντας καλύτερη οπτική από την καμπίνα, αλλά και καλύτερο έλεγχο των παρελκομένων. Χάρη στον δυναμικό νέο σχεδιασμό του μπροστινού καπό τύπου «Υ», με χαμηλότερο το σασί της μηχανής, η ορατότητα από την καμπίνα δεν ήταν ποτέ καλύτερη. Την ίδια στιγμή, υπάρχει αρκετός χώρος για το σύστημα της εξάτμισης, του συστήματος ψύξης και του καταλύτη για μέγιστη απόδοση.

Στις εκδόσεις με την αναδιπλούμενη αψίδα, το ολικό ύψος παραμένει χαμηλό, επιτρέποντας την ευκολότερη πρόσβαση κάτω από τα δέντρα. Το ειδικά σχεδιασμένο μπροστινό μέρος του πλαισίου εξασφαλίζει μέγιστο χώρο για το σύστημα ψύξης, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά στενό. Η γωνία στρέψης φτάνει τη μέγιστη τιμή της με την αυτόματη απενεργοποίηση της 4κίνησης. Ταυτόχρονα με τον συμπαγή σχεδιασμό υπόσχεται εξαιρετικά μεγάλη γωνία στρέψης και μικρή ακτίνα στροφής.

ΚΑΜΠΙΝΑ

Η καμπίνα του νέου NEXOS κατασκευασμένη από υλικά υψηλής ποιότητας προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζεται ο σύγχρονος επαγγελματίας αγρότης για να εκτελεί με άνεση όλες τις εργασίες. Παράλληλα, ο νέος σχεδιασμός της καμπίνας, με σύστημα φίλτρανσης κατηγορίας Cat4 και φίλτρα ενεργού άνθρακα, εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια. Πρόκειται για ευρύχωρη καμπίνα με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που προσφέρουν εξαιρετική ορατότητα στον χρήστη. Το νέο επίπεδο πάτωμα (flat bottom floor στις εκδόσεις COMFORT) διευκολύνει τις κινήσεις του χειριστή και προσφέρει άνεση κατά τις εργασίες του.

Τα χειριστήρια και τα κουμπιά είναι τοποθετημένα εργονομικά γύρω από τον χρήστη, ενώ η νέα οθόνη υγρών κρυστάλλων με μενού στα ελληνικά που βρίσκεται στο καντράν παρέχει τις απαραίτητες και χρήσιμες ενδείξεις στον χειριστή. Ο λεβιές ταχυτήτων, καθώς και τα χειριστήρια των υδραυλικών είναι εργονομικά τοποθετημένα, ενώ σε νέες θέσεις και σχήμα βρίσκει ο χειριστής το χειρόφρενο, το χειρόγκαζο και το πεντάλ φρένων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

Η 4κίνηση ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού. Για την ελαχιστοποίηση της φθοράς των ελαστικών, το αυτόματο σύστημα 4κίνησης ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται αυτόματα στα 14km/h. Eπίσης, ενεργοποιείται αυτόματα στο φρενάρισμα για μέγιστη ασφάλεια στον δρόμο. Η ακινητοποίηση του νέου NEXOS γίνεται με ασφάλεια σε κάθε στιγμή.

NEXOS 210 LD: Το απόλυτο value for money!

Η Claas, συμμεριζόμενη την ανάγκη των αγροτών για ένα οικονομικό τρακτέρ με χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης, λάνσαρε την ειδική έκδοση NEXOS 210 LD με αψίδα, διατηρώντας τη γερμανική ποιότητα κατασκευής. Το χαμηλό ολικό ύψος και οι συμπαγείς διαστάσεις επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση και στις πιο δύσκολες καλλιέργειες (ακτινίδια, αμπέλια).

Ο χειριστής έχει εύκολη πρόσβαση στο κάθισμα λόγω του χαμηλού προφίλ και όλες οι λειτουργίες αριστερά και δεξιά του τιμονιού και του καθίσματος προσφέρουν εργονομικό περιβάλλον ασφάλειας και άνεσης. Το NEXOS 210 LD με αψίδα εφοδιάζεται με τον αξιόπιστο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα FPT, χωρητικότητας 3.4 λίτρων των 75 πραγματικών ίππων, χωρίς τη χρήση AdBlue, που το καθιστά εξαιρετικά οικονομικό στη λειτουργία και στη συντήρηση. Τέλος, διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο 24 x 24 και με δυνατότητα επιλογής ηλεκτροϋδραυλικού κιβωτίου με ρεβέρσα REVERSHIFT και TWINSHIFT (αργό-γρήγορο) χωρίς το πάτημα του συμπλέκτη με 24 x 12.

Τα μηχανήματα της CLAAS διαθέτει στην ελληνική αγορά η Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ, τηλ. 2310 780866, www.higas.gr

ΓΡΑΦΕΙ: