Νέο σύστημα δροσισμού στην Φάρμα Ήπειρος για την προστασία των προβάτων από τις συνθήκες καύσωνα

Σύστημα δροσισμού με καταιονισμό νερού, σε συνδυασμό με ειδικούς, εντελώς αθόρυβους ανεμιστήρες οροφής, που βελτιώνουν τη σχετική υγρασία και μειώνουν τη θερμοκρασία στους στάβλους και το αμελκτήριο, εγκαταστάθηκε πρόσφατα στη  στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των συνθηκών ευζωίας των προβάτων. Στόχος η αποφυγή της δυσφορίας των ζώων από τη θερμική καταπόνηση, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η εξωτερική θερμοκρασία είναι υψηλή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Φάρμα Ήπειρος εστιάζει με αμείωτο ενδιαφέρον στη διαρκή βελτίωση της ευζωίας των ζώων της, δοκιμάζοντας διαρκώς νέες πρακτικές και τεχνικές. Η ζέστη στη χώρα μας είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι οργανωμένες εκτροφές το καλοκαίρι και συχνά έχει επιπτώσεις στην υγεία των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι η πρότυπη φάρμα αιγοπροβάτων της Ήπειρος λειτουργεί από το 2019 στην Καμπή Άρτας και έχει στόχο τη διαμόρφωση βέλτιστων πρακτικών για τον κλάδο και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στους Έλληνες κτηνοτρόφους, ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των μονάδων τους.