Νέος Φορέας Αγροτών και Συνεταιρισμών: Αποφασισμένοι και ενωμένοι χτίζουν το αύριο

Νέος Φορέας Αγροτών και Συνεταιρισμών: Αποφασισμένοι και ενωμένοι χτίζουν το αύριο

Μαζικά πλέον οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της χώρας, ο ένας μετά τον άλλο, συμφωνούν στη συμμέτοχή τους στο νέο Φορέα Αγροτών και Συνεταιρισμών. Τελευταία σημαντική εξέλιξη αποτελούν οι δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 27/7 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και την Τρίπολη με τη συμμετοχή περίπου 80 εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και στην Πελοπόννησο υπήρξε συμφωνία και μάλιστα ζητήθηκε η επίσπευση της διαδικασίας για την σύνταξη και ψήφιση του νέου καταστατικού ώστε στη συνέχεια να εκλεγεί η διοίκηση του νέου φορέα. Με βάση τον σχεδιασμό – όπως έχει ήδη γράψει σε προηγούμενα ρεπορτάζ του τόσο το ypaithros.gr όσο και η «ΥΧ», ο νέος φορέας αγροτών και συνεταιριστικών οργανώσεων θα λειτουργήσει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Νέος Φορέας Αγροτών και Συνεταιρισμών: Αποφασισμένοι και ενωμένοι χτίζουν το αύριο

Μετά την σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη  ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ ΚΑΙ πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός μιλώντας στο ypaithros.gr χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα μεγάλη για το συνεταιριστικό κίνημα και όπως τόνισε μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις αποφασίστηκε ομόφωνα από όλους τους παρευρισκόμενους να προχωρήσουν στη δημιουργία του νέου σχήματος. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣΘ Χρήστος Τσιχήτας δήλωσε πως από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η δημιουργία του νέου φορέα αλλά και η ενότητα του αγροτικού κόσμου. Κάποιοι έπρεπε να τολμήσουν και να κάνουν την αρχή επισήμανε ο κ. Τσιχίτας και σήμερα αυτή η αρχή έγινε.

Να σημειωθεί ότι στην Θεσσαλονίκη η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Πόρτο Παλλάς και στην Τρίπολη στα γραφεία του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας “Η Ένωση”.

Περισσότερος λεπτομέρειες σε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΥΧ» που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 29/7