Η New Holland πρωτοπορεί με μηχανήματα γεωργίας με εναλλακτικά καύσιμα στην CNH Industrial Tech Day

Η New Holland κάνει περαιτέρω βήματα στην πορεία της προς την αυτονομία με τον αυτοματισμό Χορτοδετικών και το βραβευμένο IntelliSense™ στις θεριζοαλωνιστικές CR Revelation.

Η New Holland Agriculture παρουσίασε νέα αυτόνομα χαρακτηριστικά στην εκδήλωση CNH Industrial Tech Day, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνας των Ηνωμένων Πολιτειών, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2022 και επέδειξε την πρόοδο που έχει σημειώσει στον τομέα της Τεχνολογίας Ακριβείας, εναλλακτικών καυσίμων και ηλεκτροκίνησης.

Η ευφυΐα ακριβείας και ο δρόμος προς την αυτονομία

Τα δύο πρωτότυπα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση Tech Day, το T7 Methane Power LNG και το T4 Electric Power, είναι εξοπλισμένα με τα τελευταία χαρακτηριστικά τεχνολογίας ακριβείας.

Η λειτουργία Shadow Follow Me επιτρέπει στον χειριστή να συγχρονίσει τα μηχανήματα ώστε να συνεργάζονται. Ένα σύστημα αντίληψης 360 μοιρών ανιχνεύει και αποφεύγει τα εμπόδια. Η τηλεματική και η αυτόματη καθοδήγηση (auto guidance) διατηρούν όλες τις λειτουργίες υπό έλεγχο για τους χειριστές. Η διαχείριση του στόλου επιτρέπει στον διαχειριστή του αγροκτήματος να αναθέτει εργασίες σε κάθε μηχάνημα. Η αναγνώριση του εργαλείου εξασφαλίζει ότι το τρακτέρ συνδέεται ομαλά με το απαιτούμενο παρελκόμενο.

Κατά την διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης, η New Holland παρουσίασε επίσης σημαντικές τεχνολογίες αυτοματισμού που είναι διαθέσιμες τώρα στη γκάμα των μηχανημάτων της, όπως το Σύστημα Αυτοματισμού Χορτοδετικής στην χορτοδετική BigBaler High Density, νικητή του ασημένιου μεταλλίου Agritechnica 2022. Η τεχνολογία συνδυάζει αυτόματη καθοδήγηση για το στρώσιμο του χόρτου,  αυτόματο έλεγχο ταχύτητα και αυτόματο έλεγχο βάρους μπάλας, αυξάνοντας την παραγωγικότητα με περισσότερες μπάλες ημερησίως, καλύτερη ποιότητα μπάλας, με οφέλη επίσης στην κατανάλωση καυσίμου του τρακτέρ και βελτιωμένη άνεση του χειριστή.

Όσον αφορά τις λύσεις αυτοματισμού για τις θεριζοαλωνιστικές, η New Holland παρουσίασε το σύστημα IntelliSense™ που είναι διαθέσιμο στην σειρά  CR Revelation. Το σύστημα IntelliSense™ της New Holland επιλέγει την καλύτερη ενέργεια από 280 εκατομμύρια δυνατότητες για τη βελτιστοποίηση της συγκομιδής – κάθε 20 δευτερόλεπτα. Κάνει προληπτικές ρυθμίσεις, μεγιστοποιεί την απόδοση, ελαχιστοποιεί τις απώλειες και τον κατεστραμμένο καρπό μέσω ακριβών μετρήσεων του φορτίου. Με βάση τα δεδομένα, το σύστημα μπορεί να προσαρμόζει συνεχώς την ταχύτητα και την γωνία του διπλού ρότορα (Twin Rotor™), την ταχύτητα του ανεμιστήρα και το άνοιγμα του προ-κόσκινου και του άνω και κάτω κόσκινου για την αυτόματη επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Η εταιρία Raven επιταχύνει σημαντικά την πρόοδο στον δρόμο προς την αυτονομία σε όλη την γκάμα μηχανημάτων της New Holland. Το 2022 η New Holland Agriculture εγκαινίασε τη νέα σειρά εμπρόσθιων ψεκαστήρων Guardian που ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες ακριβείας από τη Raven. Αυτές οι τεχνολογίες ενισχύουν την μεγάλη ισχύ  και την αποτελεσματικότητα των ψεκαστικών της New Holland μέσα και έξω από το χωράφι, ενώ καλύπτουν περισσότερα στρέμματα ανά ώρα στο χωράφι.

Ο Carlo Lambro είπε: «Οι εξελίξεις της New Holland που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση Tech Day είναι σε μεγάλο βαθμό στο όνομα της καινοτομίας, διατηρώντας παράλληλα μια βιώσιμη προσέγγιση στη γεωργία. Πρωτοστατούμε στον τομέα της βιωσιμότητας από τότε που καθιερώσαμε την Στρατηγική Καθαρής Ενέργειας (Clean Energy Leader Strategy) το 2006, δεσμευόμενοι για ανανεώσιμα καύσιμα και συστήματα μείωσης εκπομπών ρύπων. Παρουσιάσαμε το πρώτο τρακτέρ μαζικής παραγωγής κινούμενο με μεθάνιο, το T6 Methane Power και πρόσφατα και την αναβαθμισμένη έκδοση κιβωτίου ταχυτήτων DCT. Πιστεύουμε ότι οι επενδύσεις στην έρευνα και οι εμπορικές συνεργασίες, είναι ο τρόπος για να παρέχουμε στους πελάτες μας τα εργαλεία για βελτιστοποιήσουν την εργασία τους, επιτρέποντάς τους να έχουν τον έλεγχο, να είναι πιο αποτελεσματικοί και πιο ικανοί να κάνουν βιώσιμες επιλογές. Αυτό που δείξαμε στην εκδήλωση Tech Day είναι το απτό αποτέλεσμα της προσέγγισής μας για μία γεωργία απαλλαγμένη από άνθρακα (Carbon Neutral Farming)».