Στον Νομικό περνά ο εξοπλισμός του εργοστασίου της MAST Foods στον Αλμυρό

Στην ενίσχυση της δυναμικότητάς της τόσο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα όσο και ενόψει της ιδιαίτερης, όπως εξελίσσονται μέχρι στιγμές οι φυτεύσεις, φετινής σεζόν στη βιομηχανική ντομάτα στοχεύει η Δ. Νομικός ΑΕ, με την απόκτηση του συνόλου σχεδόν μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου της ΜΑST Foods στον Αλμυρό Βόλου.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών υπογράφηκε την Τρίτη 2 Μαΐου και από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκίνησε η μεταφορά των μηχανημάτων στις μονάδες που λειτουργεί ο όμιλος σε Φάρσαλα και Δομοκό. Όπως δηλώνει στην «ΥΧ» και στο ypaithros.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Δ. Νομικός ΑΕ, Πέτρος Νομικός, «πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στην αναπτυξιακή λογική της εταιρείας, η οποία έχει ως μότο τη συνεχή εξέλιξη, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς και των πελατών της».

Σε αυτό το πλαίσιο, η απόκτηση του εξοπλισμού του εν λόγω εργοστασίου έχει στρατηγικό χαρακτήρα, παράλληλα όμως αυξάνει τον βαθμό ετοιμότητας της εταιρείας λίγους μήνες πριν από την έναρξη της φετινής καμπάνιας στη βιομηχανική. Ενδεικτικά, η δυναμικότητα επεξεργασίας νωπής ντομάτας του εργοστασίου στον Δομοκό θα αυξηθεί κατά περίπου 10%, ενώ αντίστοιχη θα είναι η αύξηση και στη δυναμικότητα των γραμμών συσκευασίας.

Στο Λεβεντάκη ο συμπυκνωτής

Όσον αφορά στο συμπυκνωτή που διέθετε η MAST Foods και ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε παρακείμενο οικόπεδο, αποκτήθηκε από την Agrofarm του Γιώργου Λεβεντάκη ο οποίος, όπως δηλώνει στην «ΥΧ» και στο ypaithros.gr, προτίθεται στο άμεσο μέλλον να αγοράσει την εν λόγω έκταση.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στα περίπτερα όλης της χώρας.