Νομοθετικές ρυθμίσεις για τα χρέη των συνεταιρισμών υποσχέθηκε ο Γ. Γεωργαντάς

Σε σημερινή συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας Γ. Γεωργαντά με μέλη της ΕΘΕΑΣ, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι σύντομα θα προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αφορούν τα κάτωθι αιτήματα των συνεταιρισμών:
- Την απαλλαγή των διοικήσεων για θέματα τα οποία δεν έχουν αποδεδειγμένα αντικειμενική ευθύνη.
- Την αποσύνδεση της δέσμευσης ΑΦΜ των διοικήσεων από το ΑΦΜ των συνεταιρισμών που έχουν θέματα παλαιών οφειλών.
- Τη ρύθμιση των θεμάτων που έχουν σχέση με τους εκκαθαριστές που ορίστηκαν με δικαστική απόφαση.
- Τη ρύθμιση των θεμάτων των υποδομών που βρίσκονται στην PQH για να μπορέσουν οι συνεταιρισμοί να προβούν σε βιώσιμες λύσεις ανάπτυξης.
- Το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για ένα χρόνο για φυσικά πρόσωπα (38.000 γεωργοί) και για πολλούς συνεταιρισμούς.
- Την επανέναρξη της απλοποιημένης διαδικασίας εκκαθάρισης 3.000 περίπου μικρών πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών και την αξιοποίηση της περιουσίας τους.