O Aγρόκηπος Χαλβατζή σερβίρει… αλλιώς τα λαχανικά

Nέους κωδικούς που «ακολουθούν» τις πιο πρόσφατες τάσεις στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Αγρόκηπος Χαλβατζή, επεκτείνοντας την ίδια στιγμή τις συνεργασίες της με παραγωγούς μέσω συμβολαιακής γεωργίας.
Όπως αναφέρει στην «ΥΧ» ο Λεωνίδας Χαλβατζής, ένας εκ των ιδιοκτητών της βορειοελλαδίτικης επιχείρησης, οι καταναλωτές πλέον αναζητούν προϊόντα διατροφής, τα οποία είναι πιο υγιεινά, έχουν λιγότερες θερμίδες και παράλληλα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Σε αυτή την κατεύθυνση, κινείται η νέα σειρά smoothies λαχανικών με φρούτα που λανσάρει η εταιρεία. Πρόκειται ουσιαστικά για προϊόντα που διαφοροποιούνται «από τους ρευστούς χυμούς που γνωρίζουμε έως τώρα, καθώς περιέχουν περισσότερη από τη σάρκα του φρούτου και μοιάζουν λίγο με πουρέ φρούτου», εξηγεί ο κ. Χαλβατζής.
Η νέα σειρά περιλαμβάνει τρεις κωδικούς, ξεκινώντας από το το smoothie παντζαριού (με μήλο, σταφύλι και μανταρίνι), το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στον Μασούτη και μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στα ράφια των Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλου. Το φθινόπωρο αναμένεται το smoothie καρότο (το λαχανικό βρίσκεται σε ποσοστό τουλάχιστον 40% στο τελικό προϊόν), ενώ τα εργαστήρια της εταιρείας μελετούν ποιο θα μπορούσε να είναι το τρίτο λαχανικό-πρωταγωνιστής της σειράς.
«Τα βήματά μας θέλουμε να είναι προσεκτικά, γιατί πρόκειται για καινούργια προϊόντα, τα οποία θέλουμε να γνωρίσει η αγορά και να τα αποδεχτεί», τονίζει ο κ. Χαλβατζής. «Η διατροφή μας αλλάζει και τα smoothies είναι ένας άλλος τρόπος να καταναλώσει κάποιος λαχανικά και να γεμίσει ενέργεια με λίγες θερμίδες», προσθέτει.
Στα 2.000 στρέμματα η συμβολαιακή
Η «Αγρόκηπος Χαλβατζή» βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και της ομώνυμης σειράς λαχανικών στον ατμό που ήδη έχει γνωρίσει μεγάλη αποδοχή από τους καταναλωτές. Όλα τα λαχανικά προέρχονται από τους παραγωγούς, με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία μέσω συμβολαιακής γεωργίας.
Ο αριθμός τους ανέρχεται σε συνολικά 30 άτομα που καλλιεργούν 2.000 στρέμματα σε Ημαθία και Πέλλα. «Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των παραγωγών, αλλά και ο αριθμός των στρεμμάτων που καλλιεργούνται, καθώς χρειαζόμαστε πιστοποιημένη πρώτη ύλη», λέει ο κ. Χαλβατζής. Στους παραγωγούς δίνεται ο σπόρος, αλλά και η υποστήριξη κατά τη διάρκεια της παραγωγής από ομάδα ειδικών της εταιρείας.
Να σημειωθεί εδώ ότι, στο πλαίσιο προγράμματος συμβολαιακής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, η επιχείρηση διαθέτει τα προϊόντα της και στα ξενοδοχεία της Ηotel Brain Capital.
Με νέα ετικέτα οι φρουτοσαλάτες
Ο κ. Χαλβατζής εξηγεί ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε μηχανολογικό και κτηριακό εξοπλισμό, προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά της για την παραγωγή προϊόντων που βοηθούν στην καλή υγεία και στην ευεξία των καταναλωτών. |