Φθιώτιδα: Ολοκληρώνεται ο διεθνής διαγωνισμός για το Calypso Club

Διέξοδο φαίνεται να βρίσκει το αναξιοποίητο ξενοδοχείο Calypso Club στην Αρκίτσα. Για 25 χρόνια, το κτηριακό συγκρότημα παραμένει ανενεργό, σε μια περιοχή με πλούσια αισθητική και φυσική ομορφιά.

Για περίπου δύο δεκαετίες, του ‘70 και του ’80, το τουριστικό αυτό κατάλυμα αποτελούσε σημείο αναφοράς για πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, ο ιδιοκτήτης του μετέφερε τις δραστηριότητές του στην Τουρκία και το ξενοδοχείο κατασχέθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η ελλιπής φύλαξη είχε ως αποτέλεσμα το σύνολο του εξοπλισμού να λεηλατηθεί ή και να κλαπεί. Ο τερματισμός της απαξίωσής του αποτελεί ένα διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Φθιώτιδας, οι οποίοι προσβλέπουν στα οφέλη της τουριστικής αξιοποίησής του. Με το σκεπτικό αυτό, ο βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης, σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προσπάθησαν να ολοκληρώσουν όλες εκείνες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Calypso Club.

Σε δήλωσή του στην «ΥΧ», ο κ. Σαρακιώτης κάνει λόγο για «μία σημαντική εξέλιξη στην αξιοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, θα δώσει σημαντική πνοή στη χειμαζόμενη οικονομία της περιοχής της Λοκρίδας, ενισχύοντας και άλλους τομείς στην παραγωγική αλυσίδα της Φθιώτιδας».