Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 70% της Κουρέλλας από τη Δέλτα

Την εξαγορά του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Κουρέλλας ΑΕ ανακοίνωσε η Vivartia, με την εταιρεία, πρωτοπόρο στην παραγωγή βιολογικών γαλακτοκομικών και φυτικών προϊόντων να εντάσσεται πλέον στην «οικογένεια» της Δέλτα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια του προσυμφώνου που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών τον Οκτώβριο του 2022.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Κουρέλλας ΑΕ είναι η πρώτη εταιρεία παραγωγής βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 60 χρόνια καταξιωμένης παρουσίας και εφαρμογής καινοτόμων και βιώσιμων πρακτικών στην κτηνοτροφία και την παραγωγή προϊόντων καλής διατροφής. Διαθέτει ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα, με το 90% των πωλήσεων της εταιρείας να προέρχονται από εξαγωγές στην Ευρώπη, τις Αραβικές χώρες και την Αμερική.

Με την προσθήκη των προϊόντων, της τεχνογνωσίας, του ανθρώπινου δυναμικού, του δικτύου και του οράματος της Κουρέλλας Α.Ε., η Δέλτα ενισχύει τον στρατηγικό της στόχο για τη διάθεση περισσότερων επιλογών καλής διατροφής που ενισχύουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των καταναλωτών, σε όλο το φάσμα και σε κάθε περίσταση της ζωής τους, με οδηγό τη δέσμευσή της στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για την απόκτηση του 70% της Κουρέλλας ΑΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δέλτα Χρήστος Τσόλκας δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την Κουρέλλας Α.Ε. και τους ανθρώπους της στην οικογένεια της Δέλτα. Η συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία και τις αξίες που μοιραζόμαστε με την Κουρέλλας Α.Ε., όπως είναι η καινοτομία, η συνεργασία, η εξωστρέφεια, η βιωσιμότητα, ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μαζί θα εργαστούμε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που ανταποκρίνονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις εξειδικευμένες ανάγκες τους».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της Κουρέλλας Α.Ε. Θεόδωρος Κουρέλλας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτή τη συμφωνία που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία μας. Η δύναμη της Δέλτα στον χώρο της καλής διατροφής και η μακρόχρονη παρουσία της σε κάθε γωνιά της χώρας ενισχύει τη δυναμική μας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας».

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο παραγωγής της Κουρέλλας Α.Ε. βρίσκεται στα Γρεβενά και διαθέτει μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής ζωοτροφών στη χώρα. Το 2022, η Κουρέλλας είχε κύκλο εργασιών 13 εκατομμυρίων ευρώ και απασχολεί 52 εργαζομένους.