Ολοταχώς για μια καλή χρονιά το βιολογικό λεμόνι της Αργολίδας

Ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα στην Αργολίδα για τη φετινή συγκομιδή του βιολογικού λεμονιού. Μία εβδομάδα πριν από την έναρξή της, με την ποικιλία Μπιάνκα και ενώ το Ιντερτονάτο βρίσκεται σε ανθοφορία, όλα δείχνουν ότι πάμε σε μια χρονιά με καλές αποδόσεις.

Για τον βιοκαλλιεργητή Τάσο Μαλτέζο, σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η απουσία παγετού. «Φέτος, όπως δείχνει η ανθοφορία, πάμε για μια πολύ καλή χρονιά, αφού γλυτώσαμε και από τους παγετούς που είχαμε την περασμένη χρονιά. Θα έχουμε σίγουρα αύξηση στις παραγόμενες ποσότητες. Ήδη, έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από τους εμπόρους για το βιολογικό λεμόνι». Την περασμένη χρονιά το βιολογικό λεμόνι ήταν στα 80 λεπτά, σε αντίθεση με το συμβατικό, που ήταν 50 λεπτά και τώρα κινείται από 25 έως 30 λεπτά.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι και η αύξηση της καλλιέργειας. «Η αύξηση αυτή φαίνεται και από τους εμβολιασμούς των δέντρων, κυρίως των Μέρλιν, αλλά και από τις φυτεύσεις πολλών νέων ποικιλιών. Φυσικά όλες αυτές οι ενέργειες αφορούν συγκεκριμένες περιοχές όπου οι πιθανότητες να έχουν πάγο είναι μειωμένες», αναφέρει ο κ. Μαλτέζος. Στην Αργολίδα, η ποικιλία που κυριαρχεί είναι το Ιντερτονάτο και σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αναμένεται κάποια μεγάλη αύξηση στην τιμή του βιολογικού λεμονιού, το οποίο καλλιεργείται κυρίως στις περιοχές Ιρίων, Κάντιας, Κιβερίου και στο Σκαφιδάκι.