76,9 εκατ. τόνους θα φτάσει η παγκόσμια παραγωγή μήλων

76,9 εκατ. τόνους θα φτάσει η παγκόσμια παραγωγή μήλων
-Διαφήμιση-

Η παγκόσμια παραγωγή μήλων κατά την εμπορική περίοδο 2015/16 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ελάχιστα σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας περίπου τους 76,9 εκατ. τόνους, όπως αναφέρεται στην ετήσια αναφορά του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Την αύξηση της παραγωγής στην Κίνα αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό η μείωση της παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, η παραγωγή της Κίνας συνεχίζει να αυξάνεται, αύξηση κατά 2,1 εκατ. τόνους, κυρίως λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών, και προβλέπεται οι εξαγωγές να αυξηθούν κατά 400.000 τόνους , κατά κύριο λόγο προς στην ασιατική αγορά και δη στο Μπαγκλαντές και την Ταϊλάνδη.

1,4 εκατ. τόνους μειωμένη η παραγωγή στην ΕΕ

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπεται μείωση της παραγωγής κατά 1,4 εκατ. τόνους, κυρίως εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής στην Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ιταλία. Οι εξαγωγές αναμένεται να μειωθούν κατά 220.000 τόνους, ειδικά προς την Ανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, η Ρωσία συνεχίζει το εμπάργκο. Σημειώνεται ότι οι εισαγωγές είναι αυξημένες εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης στην ΠΓΔΜ και την Σερβία.

Μειωμένη αναμένεται και η παραγωγή στις ΗΠΑ κατά 500.000 τόνους, εξαιτίας της κακοκαιρίας σε όλες τις καλλιεργητικές περιοχές. Προβλέπεται οι εξαγωγές να πέσουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών. Μείωση που θα φτάσει τους 256.000 τόνους.

  • Γεωργία Μπόχτη