Την «Παγωτά Δωδώνη» επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Την καταξιωμένη και εξαιρετικά δημοφιλή, ελληνική βιομηχανία παραγωγής παγωτού «Παγωτά Δωδώνη» επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας που συνεχίζεται σταθερά από το 2005.

Συγκεκριμένα, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της «Παγωτά Δωδώνη» στην Παλλήνη Αττικής και πιστοποίησε την εταιρεία σύμφωνα με πρότυπο ISO 9001:2015 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας καθώς και με το πρότυπο ISO 22000:2018 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Πρόκειται για τις δύο πιο κομβικές πιστοποιήσεις για μια εταιρεία τροφίμων, καθώς εγγυώνται την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των προτύπων ποιότητας και ασφαλείας στο σύνολο των σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και της μεταφοράς των προϊόντων στα χιλιάδες σημεία πώλησης που εξυπηρετεί η «Παγωτά Δωδώνη» σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, η πιστοποίηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο πως η παραγωγική διαδικασία της «Παγωτά Δωδώνη» σε όλα της τα στάδια είναι 100% «καθαρή» από χημικές ουσίες ενώ αντίστοιχα και οι πρώτες ύλες είναι 100% ατόφιες.

Έτσι, η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί «διαβατήριο» για την εταιρεία προκειμένου να διαθέτει τα προϊόντα της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το δίκτυο της αριθμεί 64 καταστήματα franchise Δωδώνη ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε 128 μικρότερα σημεία-“γωνιές” που πωλούν προϊόντα Δωδώνη καθώς επίσης και σε 1.700 σημεία HO.RE.CA. (καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία) και σε 620 σημεία πωλήσεων οικογενειακού συσκευασμένου παγωτού σε μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ αλλά και μικρά Μίνι Μάρκετ, φούρνους και ζαχαροπλαστεία.

Σημειώνεται ότι η «Παγωτά Δωδώνη» ιδρύθηκε το 1967 και από τότε παράγει παγωτό χωρίς συντηρητικά από αγνό πιστοποιημένο 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και πρώτης ποιότητας υλικά, όπως φρέσκια κρέμα γάλακτος, φρέσκους κρόκους αβγού, φρούτα και ολόκληρους ξηρούς καρπούς καθώς και κακάο και γνήσια σοκολάτα ανώτερης ποιότητας.

Επιπλέον, παγωτό παρφέ με δικής της παραγωγής γλυκό κουταλιού κυδώνι, ακολουθώντας την παραδοσιακή συνταγή καθώς και παγωτό καϊμάκι (από πρόβειο γάλα) και ελληνικό σαλέπι από τα ηπειρώτικα βουνά.

Η κυρία Έλενα Νικολάου, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε πως: «Η Παγωτά Δωδώνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ποιοτικές και αναγνωρίσιμες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας και οι άνθρωποί της έχουν ως βασικό μέλημα την ποιότητα και την ασφάλεια πρώτων υλών τους και των προϊόντων τους. Συνεργαζόμαστε μαζί τους για περισσότερα από 15 χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις επιδόσεις της ελληνικής εταιρείας σε όλους τους τομείς ελέγχου και πιστοποίησης, καθώς η Παγωτά Δωδώνη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρο τον κλάδο».

 

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, [email protected])