Πάλι έπιασε τρία στα τρία: Πώς Γιαννάκου + Διαμαντοπούλου + Τσιάρας = Βορίδης + Αραμπατζή + Σκρέκας!

Hταν φανερό πως γνώριζε εκ των προτέρων τις εξελίξεις. Όπως έγραψε το γνωστό αγροτικό έντυπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταλήξει στις προδιαγραφές της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ που θα πρέπει να έχει «ξεκάθαρη πολιτική σκέψη, αποφασιστικότητα για μεταρρυθμίσεις, καλή σχέση με τις ευρωπαϊκές αρχές».

Σε αυτές τις προδιαγραφές ταίριαζαν δύο κυρίες, έγραψε ο γνωστός έγκυρος εκδότης.

Αφενός η κυρία Γιαννάκου, λόγω της σχέσης της με την ΕΕ (εκτός εάν βέβαια γίνει πρόεδρος της Βουλής). Αφετέρου η κυρία Διαμαντοπούλου, πρώην Κοινοτική Επίτροπος.

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί και να ξεκόψει κάποιους, από τους οποίους πράγματι ευεργετήθηκε στο παρελθόν, καθώς το ΥΠΑΑΤ δεν «πρέπει να ξεπέσει σε περιπτώσεις τύπου Κοσκινά, Μπασιάκου, Κοντού και Καρασμάνη».

Σύντομα, όμως, ο προσανατολισμός άλλαξε: Όπως ενημερώθηκε, στο μπλοκάκι του πρωθυπουργού ήταν ο γιατρός από την Καρδίτσα, 
Κ. Τσιάρας, «που ταιριάζει γάντι και θα εγγυηθεί μια γενναία αγροτική μεταρρύθμιση».

Έριχνε όμως και μερικά άδεια προς τον Χαρακόπουλο.

Στο μεταξύ ξεκαθάριζε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να κόψει τα «φτερά του Λευτεράκη του Αυγενάκη» που θέλει να μπει στην κυβέρνηση.

Και ως γνωστόν οι εξελίξεις τον… δικαίωσαν.

Στο ΥΠΑΑΤ πήγαν Βορίδης-Αραμπατζή-Σκρέκας, και «ο φίλος του ο Λευτεράκης» υπουργοποιήθηκε και αυτός.

Αμέσως έκοψε ανάποδα, καθώς ο Μάκης Βορίδης χαρακτηρίστηκε ότι διαθέτει «εκτόπισμα, διαπραγματευτικές ικανότητες, σπάνιο ταπεραμέντο». Ο Γ. Σκρέκας ότι έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του αρδευτικού, ενώ η Φ. Αραμπατζή προς το παρόν παραμένει… αόρατη.

Ένα είναι βέβαιο: Αν θέλεις να είσαι απόλυτα σίγουρος για το ποιος δεν θα υπουργοποιηθεί, πάντα διαβάζεις το γνωστό έγκυρο έντυπο.

 

 

 

Στην υγειά των κορόιδων

«Επιτέλους ήρθε ένας υπουργός μετά από τόσα χρόνια στο ΥΠΑΑΤ», αναφώνησε –για ακόμα μία φορά– εκδοτικός παράγοντας μόλις συνάντησε τον Μάκη Βορίδη.

Μάλιστα, μαθαίνω ότι κάποιοι από τους απερχόμενους ενοχλήθηκαν. Ξέρετε σε ποιους αναφέρομαι. Σε αυτούς που εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές ενέκριναν επενδυτικό σχέδιό του στο ΠΑΑ, συνολικής δαπάνης 4,4 εκατομμυρίων ευρώ και δημόσιας επιδότησης 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτούς που κούρεψαν τα επενδυτικά σχέδια άλλων, που είναι στον κλάδο της αγροδιατροφής δεκαετίες. Σε αυτούς που τώρα λένε ότι αν το σχέδιο είναι φούσκα και δεν εμφανιστεί αυτός που θα καταβάλει την ιδία συμμετοχή και που ακούγεται ότι είναι ο πραγματικός επενδυτής, το έργο θα ακυρωθεί.

Αναφέρομαι βέβαια και στους αμέσως προηγούμενους. Δηλαδή σε αυτούς που σφυρίζουν αδιάφορα για τις μεθοδεύσεις με τις οποίες έλαβε άδειες φύτευσης αμπελιών.

Αναφέρομαι βέβαια και στους πολύ πιο προηγούμενους. Δηλαδή σε εκείνους που λέγεται ότι του παραχώρησαν αγροτική γη.

Ρώτησε κάποιος που γνωρίζει και βρίσκεται σήμερα στα πράγματα, εάν θα ήταν σκόπιμο να γίνει ένας έλεγχος αυτού του φαινομένου, ώστε να περιοριστεί και ο κιτρινισμός της ενημέρωσης.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω. Εκείνο που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι αυτό που επαναλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια. Δηλαδή, μέρες πριν από την υπουργική αλλαγή, ο γνωστός εκδότης να αναφωνεί «ζήτω ο νέος υπουργός, στην πυρά ο άχρηστος απερχόμενος!». Μέχρι τότε, βέβαια, θα έχουμε πουλήσει εκδούλευση, θα τον έχουμε δαγκώσει μερικές φορές και θα πίνουμε στην υγειά των κορόιδων.

Και μην έχετε καμία αμφιβολία. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί όταν γίνει ο επόμενος ανασχηματισμός.