Πάολο Ντε Κάστρο: «Πιο αναγκαία από ποτέ η ευφυής και ψηφιακή γεωργία για την αντιμετώπιση της κρίσης»

«Η τεχνολογία στη γεωργία είναι το όπλο για να αντιμετωπιστεί η κρίση». Αυτά ήταν τα λόγια του Πάολο Ντε Κάστρο, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλους της αρμόδιας Επιτροπής για τη Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου του ΕΚ, στην 45η Διεθνή Έκθεση EIMA, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα (9/11-13/11) στην Μπολόνια της Ιταλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής ανέφερε πως τεχνολογικές καινοτομίες, όπως η Ευφυής Γεωργία και η Γεωργία Ακριβείας, επιβεβαιώνουν τον ρόλο τους ως απαραίτητα εργαλεία. Επίσης, επεσήμανε πως τώρα, που οι αγρότες παλεύουν με μία έντονη ενεργειακή κρίση και με τα κόστη για πρώτες ύλες να έχουν εκτοξευθεί, ασκώντας πίεση στα αγροτικά εισοδήματα, δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο η αξιοποίησή τους, ενώ δήλωσε πως πρόκειται για εφαρμοσμένες τεχνικές, που αναμένουν το πράσινο φως της Κομισιόν.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ακόμη ότι η Επιτροπή θα πρέπει σύντομα να δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες να αναπληρώσουν την περικοπή της τάξεως του 50% στα χημικά συνθετικά παρασιτοκτόνα, όπως υποδείκνυε η Πράσινη Συμφωνία.