Στο παρά πέντε απεφεύχθη απάτη με λεμόνια

Στο στόχαστρο επιτήδειων φαίνεται πως μπήκαν παραγωγοί λεμονιού βιολογικής καλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στις περιοχές της Αιγιαλείας, οι οποίοι δέχθηκαν τηλεφωνήματα από υποτιθέμενους αγοραστές για απορρόφηση του προϊόντος τους σε πολύ υψηλότερη τιμή από αυτήν που ισχύει στην αγορά. Κάποιοι από τους παραγωγούς αντιλήφθηκαν την απάτη και δεν προχώρησαν σε συνάντηση, ωστόσο σε μία τουλάχιστον περίπτωση ορίστηκε ραντεβού, κατά το οποίο ευτυχώς δεν ευοδώθηκε η συνεργασία.

Η απάτη

Όπως αναφέρουν σχετικές μαρτυρίες, νεαρός άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με παραγωγούς σε Αίγιο και Ελαιώνα και προσποιούμενος τον εκπρόσωπο μεγάλης εταιρείας που εμπορεύεται λεμόνια βιολογικής καλλιέργειας, ζήτησε να αγοράσει σημαντικές ποσότητες του προϊόντος τους. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, ένας εκ των παραγωγών, ύστερα από την τηλεφωνική τους συνομιλία, συναντήθηκε στο κτήμα του με τον υποτιθέμενο εκπρόσωπο της εταιρείας, όπου και του εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για αγορά μεγάλης ποσότητας σε πολύ υψηλή τιμή.

Ο παραγωγός, ωστόσο, δεν συμφώνησε αμέσως και του ζήτησε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά αργότερα για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία, με την αιτιολογία ότι είχε κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις να διευθετήσει πρώτα.

Φρόντισε, ωστόσο, στη συνάντησή τους να ενημερώσει τον επίδοξο αγοραστή ότι στο οικογενειακό του περιβάλλον έχει άτομα που σχετίζονται με την ελληνική αστυνομία. Η επισήμανσή του αυτή αποδείχθηκε σωτήρια για τον ίδιο, καθώς, όπως ήταν αναμενόμενο, θορύβησε τον επιτήδειο, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε, απενεργοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος ο παραγωγός, η συμφωνία προέβλεπε τη φόρτωση των λεμονιών από το χωράφι του και τη μεταφορά τους με φορτηγό μεταφορικής εταιρείας, με την οποία συνεργάζονται οι «έμποροι» με προορισμό την Αθήνα. Η πληρωμή του χρηματικού ποσού θα πιστωνόταν σε διάστημα δέκα ημερών από την αγορά του εμπορεύματος.

Απορίας άξιον, πάντως είναι το γεγονός πως οι υποτιθέμενοι έμποροι είχαν πρόσβαση στα τηλέφωνα επικοινωνίας των τοπικών παραγωγών.