ΑΣ Κορωπίου: Παραμένει στις αποθήκες ο οίνος που προορίζεται για ξύδι

ΑΣ Κορωπίου: Παραμένει στις αποθήκες ο οίνος που προορίζεται για ξύδι

Την άρση της απαγόρευσης της εμπορίας των υποπροϊόντων οίνου για την παρασκευή ξυδιού ζητά ο Α.Σ. Κορωπίου, με επιστολή του Προέδρου, προς το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται: “Προκειμένου να μπορέσουμε να προβούμε στην πώληση, προς εταιρίες οξοποιίας για την παραγωγή ξυδιού, υποπροϊόντων οινοποίησης – υποβαθμισμένου οίνου, που απαλλάσσεται ΕΦΚ, συμφώνα με τον Ν.4370 / άρθρο 16, ΦΕΚ 37 / 7-3-2016, απαιτείται η έκδοση από την υπηρεσία σας, σχετικής διευκρινιστικής εγκυκλίου προς τα τελωνεία.

Από τριμήνου τόσο εμείς όσο και εκπρόσωποι της κλαδικής μας οργάνωσης, έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά, πολλές φορές με την υπηρεσία σας, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία.

Ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πωλήσουμε μεγάλες ποσότητες υποπροϊόντων οινοποίησης – υποβαθμισμένου οίνου, στις εγχώριες οξοποιίες και συνεπώς το προϊόν να παραμένει απούλητο στις αποθήκες μας, οι πελάτες μας να αποχωρούν προς αναζήτηση αντιστοίχου προϊόντος στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να έχουμε υποστεί οικονομική ζημιά.

Ευελπιστώντας στην κατανόησή σας, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, προκειμένου, όσο αυτό είναι πια εφικτό, να διευθετηθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί”.