Παράταση στα ΔΣ των Συνεταιρισμών έως 31/10/2021

Στην παράταση της προθεσμίας διενέργειας της τακτικής γενικής συνέλευσης των αγροτικών συνεταιρισμών και της θητείας των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων των αγροτικών συνεταιρισμών, αναγκαστικών συνεταιρισμών και ενώσεων αναγκαστικών συνεταιρισμών έως 31.10.2021, προχωράει με νομοθετική ρύθμιση το ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με διάταξη που κατέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Σπήλιος Λιβανός στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κύρωση της από 24.3.2021 τροποποίησης της από 3.2.2020 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο I [Παράρτημα 5 του ν. 4564/2018] και της από 13.5.2021 τροποποίησης της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή, στο άρθρο 90, προβλέπεται η ρύθμιση της παράτασης.

Με την διάταξη αυτή αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της αδυναμίας της έγκαιρης και οργανωμένης σύγκλησης γενικής συνέλευσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας και συνακόλουθα της αδυναμίας διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναγκαστικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών.