Παράταση έως 26/2 για τροποποιητικές δηλώσεις

Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021 παρατάθηκε, με απόφαση της ΑΑΔΕ, η προθεσμία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για ποσά αγροτικών επιδοτήσεων που αφορούν προηγούμενα έτη, εφόσον η βεβαίωση για τα εν λόγω ποσά εκδόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντός του 2020.

Για την ίδια ημερομηνία παρατάθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων:

✱ Δηλώσεις φορολογικού έτους 2019 σε περίπτωση θανάτου του φορολογούμενου, για τις οποίες υπόχρεοι σε υποβολή είναι οι κληρονόμοι του.

✱ Δηλώσεις φορολογούμενων των οποίων έγινε δεκτό το αίτημα μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στην αλλοδαπή εντός του 2020 ή δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους, λόγω του γεγονότος ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν εμπρόθεσμα δεν κρίθηκαν επαρκή και ακριβή (σχετ. ΠΟΛ.1201/2017 άρθρο 5).

Τρεις μήνες πίσω τα ηλεκτρονικά βιβλία

Για τρεις μήνες αργότερα μεταθέτει την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών λογιστικών βιβλίων η ΑΑΔΕ, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Έτσι, η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου 2021 για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.