Περιφερειακές εκλογές 2023 – Οι προτάσεις των κομμάτων

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ο αγροτικός κόσμος, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας, θα εκλέξει τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες του τόπου του. Η «ΥΧ» απευθύνθηκε στις τέσσερις μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις, ζητώντας να εξηγήσουν γιατί οι αγρότες και οι κάτοικοι της υπαίθρου πρέπει να προτιμήσουν τους περιφερειάρχες που υποστηρίζει η κάθε μία από αυτές.

Από την πλευρά της ΝΔ, απευθυνθήκαμε στον Ανδρέα Καρασαρίνη, γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Βασίλη Κόκκαλη, βουλευτή Ν. Λάρισας, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Αθανάσιο Πετρόπουλο, τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και, τέλος, από το ΚΚΕ στον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο της Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.


Ανδρέας Καρασαρίνης, γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ

«Ο κρίσιμος ρόλος των περιφερειών στη χάραξη πορείας για την αγροδιατροφή»

«Ο περιφερειάρχης του 2023 καλείται να αλλάξει κατά πολύ το μοντέλο που υπήρχε τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, μετατρέποντάς τον σε μία κομβική οικονομική κατεύθυνση της περιφέρειας για το μέλλον.

Ο πρωτογενής τομέας μαζί με τον τουρισμό αποτελούν τις δύο «ατμομηχανές» της οικονομίας.

Σε πολλές περιφέρειες, ο πρωτογενής τομέας είναι ο κύριος κλάδος οικονομίας, οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πώς θα πρέπει πλέον να εφαρμόζονται συγκεκριμένες πολιτικές για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, σε άμεση συνεργασία με την κυβέρνηση…

Διαβάστε εδώ την συνέχεια του άρθρου…

 


Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής Ν. Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Η πραγματικότητα διέψευσε το επί 13 χρόνια προβεβλημένο έργο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστού»

Η πρωτοφανής καταστροφή από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που έχει ισοπεδώσει το μεγαλύτερο τμήμα της Θεσσαλίας αποκάλυψε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο την αποστροφή και την άρνηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την υλοποίηση ουσιαστικών έργων υποδομής.

Τα τελευταία 13 χρόνια, η μακροχρόνια εμμονή και επιμονή της περιφερειακής αρχής της Θεσσαλίας για την καθολική υλοποίηση αποκλειστικώς έργων βιτρίνας και προσωπικής προβολής του περιφερειάρχη καθιέρωσε ως πρώτη προτεραιότητα την εφαρμογή μιας επιφανειακής και αναποτελεσματικής πολιτικής για τους πολίτες της Θεσσαλίας…

Διαβάστε εδώ την συνέχεια του άρθρου…

 


Αθανάσιος Πετρόπουλος, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

«Γιατί οι αγρότες πρέπει να υποστηρίξουν τα στελέχη αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ»

«Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την παράταξη των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην ελληνική κοινωνία. Με τους γνωστούς νόμους «Καποδίστρια», αρχικά, και «Καλλικράτη» στη συνέχεια, άφησε ανεξίτηλο το μεταρρυθμιστικό του αποτύπωμα και στην αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, έθεσε τις βάσεις για την ουσιαστική αποκέντρωση στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή της αγροτικής πολιτικής, με τη συμμετοχή των αγροτών και των στελεχών της αυτοδιοίκησης.

Η άσκηση της αγροτικής πολιτικής στη χώρα μας, σύμφωνα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) -τη μόνη κοινή ευρωπαϊκή πολιτική- σχεδιάζεται και υλοποιείται σε τέσσερα επίπεδα: το ευρωπαϊκό, το εθνικό, το περιφερειακό και το τοπικό…

Διαβάστε εδώ την συνέχεια του άρθρου…

 


Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας & υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

«Τα κόκκινα γαρύφαλλα να «ανθίσουνε» στην ύπαιθρο»

«Η περιφερειακή και τοπική διοίκηση έχει ενεργό ρόλο στην εξειδίκευση της πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ υπέρ του κεφαλαίου, με προτεραιότητα την προώθηση των συγκεκριμένων -για κάθε περιοχή- επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτή η ενιαία πολιτική δεν προκρίνει την υλοποίηση έργων και υποδομών απαραίτητων για τις λαϊκές ανάγκες, γιατί δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι βιοπαλαιστές γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι γνωρίζουν πολύ καλά σε τι κατάσταση βρίσκονται τα χωριά τους, με τους ακατάλληλους και επικίνδυνους δρόμους, επαρχιακούς και αγροτικούς, τα απαρχαιωμένα συστήματα ύδρευσης και άρδευσης, με τους περισσότερους αγρότες να είναι αναγκασμένοι να ποτίζουν με πομόνες και να έρχονται αντιμέτωποι με το πανάκριβο ρεύμα, παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει νερό που ρέει άφθονο προς τη θάλασσα και δεν αξιοποιείται, καθώς τα απαραίτητα έργα «κόβονται» και οι χρηματοδοτήσεις κατευθύνονται σε έργα που αφορούν τη στήριξη των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων…

Διαβάστε εδώ την συνέχεια του άρθρου…