Περικοπή 33% στους μισθούς εργαζομένων αποφάσισε η ΕΒΖ

Στρατηγική συνεργασία με ED&F Man η EBZ, στους 30.000 τόνους η παραγωγή

Με μειώσεις μισθών της τάξης του 33% για τους εργαζόμενους θα μπει, όπως όλα δείχνουν, σε εφαρμογή το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ που υλοποιεί η νέα διοίκηση της εταιρείας.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε το Δ.Σ. της βιομηχανίας που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουνίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρόεδρο, Χρ. Ρώσσιο στους εκπροσώπους των εργαζομένων εντός της ημέρας (Δευτέρα 13 Ιουνίου). Ο κ. Ρώσσιος θα ζυτήσει από τους εργαζόμενους να «βάλουν πλάτη» αποδεχόμενοι τις μειώσεις οι οποίες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αναδρομικά από τη μισθοδοσία του Ιουνίου προκειμένου να περικοπεί το κόστος λειτουρίας της ΕΒΖ.

Να σημειωθεί ότι τυπικά η μείωση χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση της ΕΒΖ «καταβολή έναντι», ωστόσο το αποτέλεσμα για τις αποδοχές των εργαζομένων είναι το ίδιο.

Εξάλλου το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Ρώσσιος αναμένεται να έχει επαφή με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκης ο οποίος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει στη Γ.Σ. του ΣΒΒΕ προκειμένου να του «υπενθυμίσει» παλαιότερες οφειλές του Δημοσίου προς την ΕΒΖ, το ύψος των οποίων αγγίζει τα 17 εκατ. ευρώ και χρονολογούνται ακόμα και από το… 1987.