Πετράκος: Δραματική αύξηση της φορολογίας για 350.000 αγρότες

Μείωση φορολογικών συντελεστών το «αντίδωρο» για το ψαλίδι στο αφορολόγητο
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αύξηση φόρου από 13% σε 22% φέρνει για 350.000 αγρότες η αυστηροποίηση του ορισμού του κατ’ επάγγελμα αγρότη, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας.

Το θέμα αναδεικνύει σε αναλυτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «ΥΧ» στο φύλλο που κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου.

-Διαφήμιση-

Όπως σημειώνει ο κ. Πετράκος, “η δραματική αύξηση της φορολογίας για τους 350.000 αγρότες σε σύνολο 530.000 αγροτών αποκαλύφθηκε με την εγκύκλιο που εξέδωσε προ ημερών ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων σε εφαρμογή του νόμου 4389/2016 (άρθρο 65). Με τον νόμο αυτό η κυβέρνηση αυστηροποίησε τον ορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με συνέπεια όποιος πλέον έχει εισοδήματα από αγροτική δραστηριότητα σε ποσοστό από 35% έως 49% και δεν τηρεί λογιστικά βιβλία δεν θεωρείται πλέον αγρότης.

Η ΛΑΕ στις 21 Φεβρουαρίου 2016 είχε τονίσει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ότι «πίσω από την αυστηροποίηση του όρου του κατ’ επάγγελμα αγρότη κρύβεται ο αφανισμός της μικρομεσαίας αγροτιάς». Τονίζαμε επίσης ότι: «… αν γίνει αυτό τα 2/3 του αγροτικού κόσμου θα μείνουν εκτός του χαρακτηρισμού «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότες με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους αγρότες με τις μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις αλλά και για την ίδια τη χώρα και την περιφέρεια…».

Δυστυχώς η ΛΑΕ δικαιώθηκε πάρα πολύ γρήγορα.

Οι 350.000 μικρομεσαίοι αγρότες οι οποίοι χάνουν τον χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και θα υποστούν του χρόνου δραματική αύξηση στη φορολογία πρέπει να ξεσηκωθούν μαζί με όλους τους αγρότες και όλο τον ελληνικό λαό για να ανατρέψουν τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό μπλοκ και να ενισχύσουν τη Λαϊκή Ενότητα”.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki