Πήρε το ΟΚ της Κομισιόν η συγχώνευση SABMiller- AB InBev

Πήρε το ΟΚ της Κομισιόν η συγχώνευση SABMiller- AB InBev

Το «πράσινο φως» της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξασφάλιση η εξαγορά της SABMiller από την Anheuser-Busch InBev έναντι 100 δισ δολαρίων.

Η βελγική AB-InBev, η παραγωγός των Budweiser και Stella Artois, έχει συμφωνήσει να πουλήσει τις Peroni, Grolsch και Meantime της SABMiller στην ιαπωνική Asahi.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για την πώληση περιουσιακών στοιχείων στην Ανατολική Ευρώπη, για να καθησυχάσει τους φόβους της Κομισιόν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι δαπανούν 125 δισ. εύρω ετησίως για αγορά μπύρας, οπότε και μια ελάχιστη αύξηση στην τιμή θα προκαλούσε μεγάλο πλήγμα στους καταναλωτές. «Ήταν συνεπώς πολύ σημαντικό η εξαγορά της SABMiller από την AB-InBev να μην μειώνει τον ανταγωνισμό στις ευρωπαϊκές αγορές μπύρας» δήλωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager.

Η εξαγορά της SABMiller έχει σαν στόχο να ενισχύσει την παρουσία της AB-InBev σε χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων η Κολομβία και το Περού, για να αντισταθμίσει την πτώση του μεριδίου αγοράς στις ΗΠΑ όπου οι καταναλωτές στρέφονται στις μπύρες craft.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)