Πιστοποίηση της K.Α.Σ.Ε.Λ.Λ. από την TÜV HELLAS

Πιστοποίηση της K.Α.Σ.Ε.Λ.Λ. από την TÜV HELLAS

Την ολοκλήρωση της επιθεώρησης και πιστοποίησης της βραβευμένης εταιρείας ελαιολάδου Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ., με έδρα τον Νομό Λακωνίας, ανακοίνωσε η TÜV HELLAS.

Η εταιρεία πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2:2008, ISO 9001:2008, ΙSO 22000:2005 και το πρωτόκολλο IFS Food για την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ. είναι καθετοποιημένη εταιρία παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου. Από το 2005, περισσότεροι από 1400 παραγωγοί της εταιρίας Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ. είναι πιστοποιημένοι από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) σύμφωνα το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης AGRO 2 εξασφαλίζοντας ότι η καλλιέργειεα της ελιάς γίνεται με μειωμένες εισροές λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων συμβάλλοντας στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Η παραγωγή του ελαιολάδου γίνεται στα ελαιοτριβεία της εταιρίας τα οποία εφαρμόζουν Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005 επίσης πιστοποιημένo από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) εξασφαλίζοντας ότι το ελαιόλαδο παράγεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Η τυποποίηση του ελαιολάδου γίνεται υπό πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες στο τυποποιητήριο της Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ. το οποίο είναι επίσης πιστοποιημένo από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για τα πρότυπα ISO 9001:2008, ΙSO 22000:2005 και το πρωτόκολλο IFS Food.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ. έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας, αποσπώντας ένα χρυσό βραβείο και δύο χάλκινα για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, στις πρόσφατες διοργανώσεις LONDON International Olive Oil Quality Competition, Domina International Olive Oil Contest και Olympia Awards Health & Nutrition.

Ποια είναι η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην  Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Φορέα με περισσότερα από 1.000 σεμινάρια και 15.000 συμμετέχοντες πρωτοπορεί στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδικευμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τέλος, η νέο-ιδρυθείσα Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων / Επαγγελματιών παρέχει πιστοποίηση σε πλήθος ειδικοτήτων σχετιζόμενων με τον κλάδο της κατασκευής και της βιομηχανίας, των πωλήσεων, της διοίκησης και του τουρισμού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ELOT EN ISO/IEC 17024, εφαρμόζοντας  πλήρως τυποποιημένες διαδικασίες, ελεγμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Ποια είναι η Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ.

Η εταιρία ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ είναι η πρώην Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας, σε συντομογραφία Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ., η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2002. Τα κεντρικά της γραφεία μαζί με τη μονάδα συσκευασίας βρίσκονται στη Συκέα Λακωνίας του Δήμου Μονεμβασίας στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο ενώ τα ελαιοτριβεία της είναι τοποθετημένα σε ακτίνα περίπου 10Km, περιμετρικά της μονάδας τυποποίησης.

Η εταιρία παράγει, συσκευάζει και διακινεί εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο εκλεκτής ποιότητας. Διαθέτει στο δυναμικό της μία σύγχρονη μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας ελαιόλαδου, 9 υπερσύγχρονα και αναβαθμισμένα ελαιοτριβεία και 3.500 περίπου ελαιοπαραγωγούς – μέλη.

Στόχος της ΚΑΣΕΛΛ είναι η προώθηση του ποιοτικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Φίλαιος» & «9» στα κανάλια διανομής των αγορών του εξωτερικού. Οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Κίνα, η Ταϊβάν, η Αυστραλία, η Νότιος Αφρική, το Ιράν, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Δανία, η Μολδαβία και η Βουλγαρία, είναι ορισμένες μόνο από τις χώρες στις οποίες πραγματοποιούνται ήδη εξαγωγές των προϊόντων της εταιρίας.