Σε πλειστηριασμό… ο μόχθος των αγροτών της πάλαι ποτέ μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης του Νομού Ηλείας

Σε πλειστηριασμό, έναντι 718.000 ευρώ, αρκετά χαμηλότερα από την πραγματική του αξία, βγήκε από την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών με την επωνυμία «Intrum» το κτήριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας στο κέντρο του Πύργου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα e-auction, πρόκειται για το οικόπεδο μαζί με το διώροφο κτήριο που έχει χρήση καταστήματος στο ισόγειο και γραφεία-αποθήκη στον όροφο, στο οποίο στεγάζεται σήμερα επώνυμο σούπερ μάρκετ. Το ακίνητο είχε μεταβιβαστεί στο συγκεκριμένο fund το 2019 από την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης στην Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΣ) υπό την επωνυμία «Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας-Αγροτική Εταιρεία Σύμπραξη Ανώνυμη Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΝ.ΣΥ. ΗΛΕΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΕΣ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την έκθεση εκτίμησης της τιμής, το ακίνητο ενδεχομένως πουλήθηκε σε τιμή τουλάχιστον 20% χαμηλότερα από την πραγματική εμπορική του αξία λόγω των πτωτικών τάσεων στην αγορά ακινήτων αυτή την περίοδο. Επίσης, σε πλειστηριασμό βγήκε και έτερο κτήριο της Ένωσης, απέναντι από αυτό που κατακυρώθηκε σε πλειοδότη, στην τιμή των 583.000 ευρώ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, καθώς δεν εμφανίστηκε υποψήφιος αγοραστής.

Η πρώην Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας και νυν ΕΝ.ΣΥ. ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΕΣ αποτελούσε τη μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση αγροτών του Νομού Ηλείας, κατείχε το 13% των μετοχών της ΣΚΟΣ-ΑΣΕ (πρώην ΑΣΟ), που με τη σειρά της κατέχει το 2% των μετοχών της Τράπεζας της Ελλάδας.