Πληρωμές: Ποιοι θα πληρωθούν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου από τον ΕΛΓΑ

Τι λέει ο Οργανισμός για τη Θεσσαλία

Αποζημιώσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ πρόκειται να καταβάλει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στους δικαιούχους παραγωγούς ο ΕΛΓΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΥΧ». Η πληρωμή αφορά ζημιές του έτους 2023 στο 100% της υπολογιζόμενης αξίας.

Όπως μεταφέρει στην «ΥΧ» ανώτατη διοικητική πηγή του ΕΛΓΑ, η πληρωμή γίνεται νωρίτερα και πραγματοποιείται «με τα ταμειακά διαθέσιμα από την ειδική ασφαλιστική εισφορά του 2023, πριν κλείσει το ασφαλιστικό έτος στις 31/3/2024 και με έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους». Όπως υπογραμμίζει, βασική προϋπόθεση για να λάβουν οι παραγωγοί αυτές τις αποζημιώσεις είναι να έχουν πληρώσει την ειδική ασφαλιστική εισφορά του 2023.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο ΕΛΓΑ δεν πρόκειται να δώσει εκ νέου παράταση στην προθεσμία πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς.

Θεσσαλία

Σχετικά με το ποσό των 110 εκατ. ευρώ που υπολείπεται, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, για την εξόφληση των αποζημιώσεων για τη Θεσσαλία, από τον ΕΛΓΑ μάς κατέστη σαφές ότι τηρούνται στο ακέραιο τα χρονοδιαγράμματα και ότι, μόλις ολοκληρωθούν τα πορίσματα, οι πληγέντες θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους. Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε ότι η εξόφληση των αποζημιώσεων, όπως επισημαίνει το ίδιο το ΥΠΑΑΤ, θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου 2024.