Αυτό το άρθρο είναι 94 μηνών

Πόροι 5,8 δις δολαρίων σε αγρότες, πανεπιστήμια για τη μετά-Brexit εποχή

14.08.2016
1' διάβασμα
poroi-58-dis-dolarion-se-agrotes-panepistimia-gia-ti-meta-brexit-epochi-46702

Έτοιμη να διαθέσει κεφάλαια 4,5 δισ. στερλινών (5,8 δισ. δολαρίων) δηλώνει η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει οικονομικές ανάγκες για τη χρηματοδότηση δράσεων της αγροτικής οικονομίας, αλλά και πανεπιστημιακών προγραμμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «κενά» στις χρηματοδοτήσεις, που θα προκύψουν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Επιστήμονες, αγρότες, αλλά κι άλλοι εργαζόμενοι και επαγγελματίες, είναι αντιμέτωποι με διάφορες προκλήσεις οικονομικής αβεβαιότητας μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, που δρομολόγησε την αποχώρηση της Βρετανίας, από την ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, διαβεβαίωσε το Σάββατο 13 Αυγούστου ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστούν οι οικονομικές προκλήσεις σε διάφορα επίπεδα.

Το οικονομικό επιτελείο της βρετανικής κυβέρνησης, αναμένει μείωση των εταιρικών επενδύσεων, αλλά και περιορισμό στην κατανάλωση αγαθών, μέχρι να προσδιοριστεί το νέο πλαίσιο των σχέσεων Βρετανίας-ΕΕ.

(Με πληροφορίες από news.in.gr, ΑΠΕ/Reuters)

ΓΡΑΦΕΙ: