Πότε προγραμματίζει να πληρώσει ο ΕΛΓΑ το επόμενο «πακέτο»

Ειδήσεις έβγαλε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, που διεξήχθη την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», ο Οργανισμός σχεδιάζει να καταβάλει πληρωμές ύψους περίπου 120 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο δόσεις και συγκεκριμένα μία πριν και μία μετά τις γιορτές.

Ανάλογα με την εξέλιξη των πορισμάτων, θα καθοριστεί και ποιο θα είναι το ποσό που θα δουν οι παραγωγοί πριν από τις γιορτές στους λογαριασμούς τους. Όπως δήλωσε πάντως ο υπουργός ΑΑΤ, Γ. Γεωργαντάς την Πέμπτη 15/12 στη Βουλή, η πρώτη δόση των αποζημιώσεων θα φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Εξελίξεις προέκυψαν όμως και στο ζήτημα των πυρόπληκτων, στο οποίο επίσης αναφέρθηκε ο υπουργός στη Βουλή, δηλώνοντας ότι θα καταβληθούν 15 εκατ. ευρώ για τους ετεροεπαγγελματίες πυρόπληκτους αγρότες τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΥΧ» από ανώτατη πηγή του ΕΛΓΑ, τα πρώτα 9,2 εκατ. ευρώ θα διατεθούν άμεσα στους ετεροεπαγγελματίες παραγωγούς που έχουν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ, ενώ αναζητείται φόρμουλα για να καταβληθεί ένα ποσό και στους πυρόπληκτους ετεροεπαγγελματίες που δεν έχουν κάνει δήλωση καλλιέργειας.