Πράσινο φως από την Κομισιόν για τη μεταβίβαση της μονάδας Δομικών Υλικών της BASF στη Lone Star

Στην επενδυτική εταιρεία Lone Star Funds Group περνάει το Τμήμα Δομικών Υλικών της BASF (ΒΑSF Construction Chemicals), καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που είχε γνωστοποιηθεί από τις αρχές του έτους.

Η αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG COMP) έκρινε ότι η συναλλαγή δεν εγείρει ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς ή παρεμπόδισης του ανταγωνισμού, καθώς δεν διαπιστώθηκε σημαντική επικάλυψη στις δραστηριότητες των δύο εταιρειών.

Το τίμημα της συναλλαγής ξεπερνά τα 3,10 δισ. δολάρια. Η Lone Star είναι επενδυτικό γκρουπ που, μεταξύ άλλων, δραστηριοποιείται στους κλάδους των ακινήτων και των χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Εξάλλου, την περασμένη Τετάρτη, ο όμιλος BASF ανακοίνωσε ότι στο β’ τρίμηνο το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο στα 878 εκατ. ευρώ (έναντι κερδών 5,95 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν), εξαιτίας της απομείωσης της θυγατρικής Wintershall Dea και η οποία αποδίδεται στην πτώση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η αξία των πωλήσεων μειώθηκε στα 12,68 δισ. ευρώ από 14,48 δισ. ευρώ, εξαιτίας των χαμηλότερων όγκων πωλήσεων που επηρεάστηκαν από την πανδημία.