Πρόεδρος ΕΑΣ Νάξου: «Αυξημένες οι τιμές σε ζωοτροφές και λιπάσματα, να ενημερωθεί από τους παραγωγούς ο υπουργός»

«Το ποσό των 40 εκατ. ευρώ προκειμένου οι κτηνοτρόφοι να στηριχθούν και να εφοδιαστούν με ζωοτροφές προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρός της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Και προσθέτει: «παρ’ όλ’ αυτά, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς λιπάσματα και ζωοτροφές έχουν πάει… στα ύψη, ενώ ειδικά οι δεύτερες είναι και λίγες σε ποσότητα στην Ελλάδα. Τα άσχημα νέα δεν σταματούν εδώ, όμως, αφού οι ανατιμήσεις που υπάρχουν αναμένεται να φθάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή, με τις τιμές των αμνοεριφίων το Πάσχα να σημειώνουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ανέδειξε (και) αυτά τα σοβαρά θέματα, με τον Πρόεδρό της, Δημήτρη Καπούνη, να μιλά ζωντανά στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και, μεταξύ άλλων, να τονίζει: «Δεν υπάρχουν ζωοτροφές στην Ελλάδα, είναι λίγες. Η σίτιση των ζώων δεν θα γίνεται κανονικά, είναι ακριβά τα προϊόντα».

Στα εν λόγω προβλήματα αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή του Mega και ο Ναξιώτης παραγωγός, Πέτρος Αμοργινός».